Полша и Германия остават на противоположни позиции по проекта „Северен

...
Полша и Германия остават на противоположни позиции по проекта „Северен
Коментари Харесай

След срещата в Полша: Няма сближаване в позициите на Варшава и Берлин за „Северен поток 2“


Полша и Германия остават на противоположни позиции по плана „ Северен поток 2 “. Това демонстрираха изказванията на външните министри на двете страни Яцек Чапутович и Хайко Маас, представени от ТАСС и БНР.

След срещата им в Южна Полша късно в понеделник Чапутович сподели, че споделя опасенията на Съединени американски щати, че газопроводът е инструмент, посредством който Русия ще получи финансови средства за рационализация на армията и въоръжения си.

Маас от своя страна уточни, че Берлин не споделя опасенията на полската страна и е уверен, че „ този план няма да няма да сътвори в Европа взаимозависимост от доставките на сила “, а също не счита, че „ Украйна е обект на напън “.

Германският министър на външните работи Хайко Маас посети преди този момент някогашния нацистки концлагер Аушвиц-Биркенау, с цел да уважи паметта на жертвите.

Маас е първият първи посланик на Германия след 1992 година, който посещава тогавашния лагер на гибелта край полския град Освиенцим. Франс Прес уточни, че той неведнъж е изтъквал, че точно поради Аушвиц е станал политик. „ Това е най-ужасното място на света и тук човек би трябвало да реши, да загуби вярата в човещината или да получи вяра и сили да брани човешките права и да направи нещо в тази тенденция “, сподели Маас.

Полша и Германия през днешния ден са съдружници в НАТО и съществени търговски сътрудници. Между тях обаче има напрежение поради настояването на ръководещите във Варшава консерватори Берлин да заплати на Полша 850 милиарда $ репарации за Втората международна война, показва Асошиейтед прес.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР