Половината от избирателите в САЩ смятат, че е по-важно да

...
Половината от избирателите в САЩ смятат, че е по-важно да
Коментари Харесай

Половината от избирателите в САЩ смятат за важно да се ограничи пандемията, дори това да ощети икономиката

Половината от гласоподавателите в Съединени американски щати считат, че е по-важно да се ограничи разпространяването на ковид, даже това да нанесе ущърб на стопанската система, демонстрира социологическо изследване на компанията за медийни разбори "Едисън рисърч ", съобщи Ройтерс.

Въпреки че единствено двама от всеки 10 интервюирани са споделили, че Ковид-19 е въпросът, който е повлиял най-вече на избора им за президент, анкетата разкрива надълбоко обезпокоение от пандемията.

Тази година в Съединени американски щати се заразиха с ковид над 9,4 милиона души, над 230 000 от които починаха.

Президентът републиканец Доналд Тръмп концентрира предизборната си акция върху нуждата от цялостно отваряне на американската стопанска система, макар че броят на инфектираните продължава да се усилва. Опонентът му демократ, някогашният вицепрезидент Джо Байдън, споделя, че Тръмп не заслужава втори мандат поради несправянето си с пандемията.

Трима от всеки 10 интервюирани считат, че стопанската система е най-наболелият въпрос.



Сходно изследване на Асошиейтед прес демонстрира, че 4 от 10 гласоподаватели считат пандемията за главния проблем, пред който е изправена страната. Около 3 от всеки 10 считат стопанската система и работните места за най-важни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР