Половин година преди президентските избори в Русия, звезди от шоу

...
Половин година преди президентските избори в Русия, звезди от шоу
Коментари Харесай

Животът се подобрява – защо звезди пишат в Инстаграм за Путин?

Половин година преди президентските избори в Русия, звезди от шоу бизнеса започнаха да вмъкват сред изявленията си за концерти, козметика, мода и прочие, мнения за достиженията на съветската власт в подобряването на виталния стандарт.

Сайтът Znak.com пръв обърна внимание на необикновените постинги към фотосите на звездите в Инстраграм. Телевизионната водеща и певица Олга Бузова внезапно реши да се изрича за качествата на съветската медицина, а beauty- блогърката Айза Анохина – за неналичието на опашки в детските градини. Актрисата Анна Хилкевич и певицата Нюша пък пишат по какъв начин се усъвършенства Москва.

Появата на изявления с хаштаг #животътсеподобрява съответстваха с новината, че Кремъл готви акция по публикуването на положителни вести от съветския живот, с цел да сътвори подобаващ декор за президентската акция на Владимир Путин, който се чака през декември да разгласи кандидатурата си изборите през март следващата година.

Събеседник на БиБиСи, непосредствен до администрацията на Кремъл, е описал новия медиен проект тъкмо по този метод – " животът се усъвършенства ".

Руската редакция на БиБиСи насочи въпроси към представители на светските звезди за какво по този начин ненадейно са решили да пишат за качеството на живота и обвързвано ли е това с президентските избори.

Олга Бузова, телевизионна шоу звезда, певица



Бузова има 10.6 млн. почитатели в Инстаграм. Обикновено тя разгласява там фотоси с нови дрехи, фешън марки, всемирски събития, селфита и фотографии от пътешествия. Голяма част от времето си тя прекарва в Москва или на почивки в чужбина. Един рекламен постинг при Бузова коства 510 хиляди рубли, твърди блогът DNative.

През септември Бузова качи своя фотография и описа на читателите за това, че в Хабаровск са създали неповторима протеза на сърдечна клапа: " Много добър мотив да се намерения, преди да се върви в швейцарска клиника, когато в нашата страна се вършат интервенции на такова ниво! "

В началото на октомври тя поздрави Путин за рождения му ден. " Възхищавам се от мощните и умни мъже – разказа тя президента. - Благодаря за това, че което Вие вършиме за нашата страна. "

Към поздравлението е прибавен и хаштаг #денятнапутин.

Пиар мениджърът на Бузова -Антон, показва изненада от въпроса на БиБиСи. " Какъв постинг? Аз даже не съм в течение на това, което казвате. Ние в този момент сме в подготовки, изобщо нямам време за постинги в Инстаграм ", декларира той. И дава обещание да се запознае със наличието на постингите през ноември.

В момента под постинга на Бузова за положителното опазване на здравето в Русия има главно скептични мнения. " Вие също ли се лекувате в разнообразни (далечни краища) на нашата необятна татковина? Ето мен, като гражданин на град Магадан, можете ли да ме посъветвате за нещо в моята област ", пита denchik97ch.

Айза Анохина, beauty- блогър



Постингите на Айза Анохина се наблюдават от 1.4 млн. консуматори в Инстаграм. Обикновено тя споделя за това къде е ходила, за облекла и козметични процедури. Съдейки по известията в светската хроника, Анохина непрекъснато живее на Бали. Напоследък в акаунта й в Инстаграм се появяват и фотоси от Лондон.

През октомври обаче тя ненадейно се впечатли от неналичието на опашки за детските градини в Русия.

" По предписание на президента през последните няколко години са открити над 800 хиляди места в детските градини из цяла Русия ", уведоми Анохина. Децата на самата Айза обаче не са поверени на държавни детски градини, а на бавачки, както изясни тя в изявление през списание StarHit.

Айза Анохина също се възползва от хаштага #денятнапутин, с цел да поздрави президента за рождения му ден. " Happy Birthday Mister President ", гласи посланието й.

" Аз такива неща не разясня ", съобщи Анастасия, представителка на Анохина, в отговор на въпрос за какво блогърката, експерт по разкрасяването, се е заинтригувала от поръчението на Путин за детските градини.

Потребителка с прякор tata_vicct е написала под постинга на Анохина: " Тъжно е, че се вписвате в това, имах по-добро мнение за вас. И да, всяка съветска майка, която няма привилегии, ще ви каже, че да се уреди дете в детска градина стана по-сложно, а не по-лесно през последните години ".

Анна Хилкевич, актриса



Хилкевич има 6.2 млн. почитатели в Инстаграм. Тя им споделя къде е ходила, популяризира облекла и козметика. По оценка на DNative, един рекламен постинг при Хилкевич коства 260 хиляди рубли.

В края на септември тя реши да запознае своите читатели с новите креативен клъстери, появили се в Москва и това, че градът се преобразява към по-добро. Постът с хаштаг #ОбичамМосква е съпроводен със фотоси, правени на някой морски бряг.

" На мен доста ми харесва да следя по какъв начин нашият град става по-добър и хубав ", разяснява актрисата фотографията, изобразяваща крайморска разходка.

" Аня по принцип е мощно обществен човек, на нея й е забавен животът на града и тя постоянно споделя своите впечатлени. Тук няма никакви комерсиални ползи, никаква поръчка. Москва в действителност стана по-красива! Разбира се, постоянно ще се намерят хора, злобари, които постоянно нещо не ги устройва. Те се пробват да се докопат до истината, ние не обръщаме внимание на това ", разяснява пред съветската редакция на БиБиСи Данила, представител на Хилкевич.

Редакцията на БиБиСи е изпратила и питане към кметството на Москва заплащало ли е за рекламни постинги на звезди в Инстаграм. До публикуването на материала отговор не е пристигнал.

Нюша, певица



Лауреатът на оценката Муз-ТВ Анна Шурочкина се подвизава под артистичния псевдоним Нюша и има 3.9 млн. почитатели. Тя има споделя за своите концерти, популяризира личните си изявленията и школа за танци, а също стилисти и дизайнери.

През октомври тя показа по самобитен метод усещанията си от Венеция. Във Венеция няма тапи, само че и в Москва няма, написа с възторжено тя. " В моята обичана Москва обстановката със тапите и паркирането се промени съществено през последните години и аз считам, към по-добро ", заключава певицата. Постингът й е съпроводен от хаштага за подобряването на живота.

Нейният представител Денис Воробьов разяснява: " Нюша постоянно се изрича във връзка на своя град. Някой може да намира някакви минуси, някой-плюсове, тя се изрича във връзка плюсовете. Какво толкоз извънредно има, в случай че човек приказва за своя град някакви приятни неща, в случай че те фактически се случват? "

Воробьов също така прецизира, че хаштагът за подобряването на живота и други сходни " звездни " изявления са се появили изцяло инцидентно. " Ако желаете в нещо да ни уличите, е безусловно погрешно. Ние пуснахме флашмоб " Да поздравим президента Путин за рождения ден ". Той имаше рожден ден и Нюша го поздрави. Това беше нейна самодейност ", споделя Воробьов.

" Вие вероятно с хеликоптер летите из Москва? " -коментира постинга на Нюша потребителят gavrilov_evgeny. " А къде в Москва се придвижвахте с гондола? " - иронизира sergevorontsoff.

Ксения Бородина, телевизионна звезда



Бородина има 9.6 млн. почитатели. Родена е в Москва и прави кариерата си като водеща в партньорство с Ксения Собчак в предаването " Дом-2 ". В своя Инстаграм тя популяризира облекла, козметика и софтуерни джаджи. По оценка на блога DNative, реклама в нейния блог коства 400 хиляди рубли за постинг.

През октомври тя ненадейно обръща внимание на това, че из цялата страна се построяват от ден на ден отделения за новородени и недоносени деца. " Един от последните, да вземем за пример, скоро ще бъде открит в Пемза ", осведоми тя.

Седмица преди този момент Бородина помества фотография на президента с кученце в ръце. " Дори на президента през вчерашния ден подариха кученце ", написа тя и поздрави Путин за рождения ден.

Владимир Путин и неговият зоопарк

Постингът за перинаталния център в Пемза не е реклама, увери Лев, представителят на Бородина. " Чистосърдечно е. Случват се и такива неща ", добавя той и отхвърля като неистина изказванията, че Бородина взема по 400 хиляди рубли за рекламен постинг. Той обаче не сподели каква е действителната сума, тъй като това било " комерсиална загадка ".

Сега хаштагът #животътсеподобрява излаза при търсения на повече от 9.5 хиляди фотоси на разрушени пътища, разрушени структури, депресивна статистика и подигравателното " фотожаби ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР