Положителни тестове за COVID-19 задължиха четири от украинските атлетки да

...
Положителни тестове за COVID-19 задължиха четири от украинските атлетки да
Коментари Харесай

Положителни тестове за COVID-19 принудиха атлети да останат под карантина в Полша

Положителни проби за COVID-19 задължиха четири от украинските атлетки да останат под карантина в Торун след приключилото в неделя (7 март) Европейско състезание по лека атлетика в зала в Полша.

Двама души от екипа на френския отбор също е трябвало да останат под карантина в Полша след позитивни проби за COVID-19. 46-членният екип на Англия е изолиран вкъщи за 10 дни след позитивен тест след пътуването към родината, изолирани са и представители на Ирландия след завръщането им вкъщи.

Две от украинките, които бягаха в щафетата на 4 по 400 метра – европейската сребърна медалистка на 400 м/пр Анна Рижикова и Катерина Климюк, както и резервата Алина Лохвиненко, са дали позитивни проби в неделя вечерта и още веднъж на идната заран.

Спринтьорката Виктория Ратникова, която стигна до полуфиналите на 60 метра, е дала негативна проба за COVID-19, само че е трябвало да остане под карантина в Торун, защото е била съквартирантка с една от далите позитивен тест атлетки.

Женската щафета на Украйна приключи на пето място във финала с народен връх от 3:20.38 минути. Рижикова записа персонален връх от 52.11 секунди на 400 м в самостоятелното тичане.

Двама от членовете на френския екип също са под карантина в Полша, откакто са дали позитивен тест за COVID-19, а английският тим е под 10-дневна карантира вкъщи, откакто член от помощния личен състав е дал позитивна проба за ковид.

Двама от членовете на френския екип, които са деляли хотелска стая, са били сложени под карантина в петък (5 март), откакто един от тях е посочил признаци на ковид, заяви “Екип”.

По-късно двамата са дали негативни проби, само че при подготовката за връщане вкъщи в понеделник (8 март) още веднъж са дали позитивни проби.

Служителите са били откарани вечер с кола за спешна помощ в медицински център на към 30 километра южно от Торун, където в този момент са под карантина.

След намесата на Френската федерация по лека атлетика е уредено двамата чиновници да вземат нови проби и да се върнат бързо, в случай че се окажат негативни.

Британският тим, който се завърна с 12 медала и приключи на трето място в таблицата след Нидерландия и Португалия, в този момент би трябвало да приключи 10 дни изолираност в сходство с управлението на държавното управление.

Британската атлетика съобщи в изказване: “Член на пътуващата група на Англия и Северна Ирландия, връщащ се от Торун, даде позитивен тест вечерта на 9 март. Това е било проследено тази заран с PCR тест.

В резултат на това всички членове на пътуващата страна в този момент ще би трябвало да се самоизолират за интервал от 10 дни от понеделник, 8 март (приключва в четвъртък, 18 март), в сходство с управлението на държавното управление. “

Ирландските спортисти също би трябвало да се самоизолират след позитивен тест COVID-19 измежду тяхната делегация.

В известие на Ирландската атлетика се споделя: “Член на ирландския тим по лека атлетика, завръщащ се от Eвропейското състезание на закрито в Торун, Полша, е дал позитивен PCR тест на сутринта на 11 март.

В резултат на това всички членове на екипа бяха персонално открити и околните контакти на позитивния случай в пътуващата страна към този момент се самоизолират за интервал от 10 дни от понеделник, 8 март, в сходство с управлението на държавното управление.”

Редица позитивни проби засегнаха шампионата, макар строгите протоколи, които изискваха всички състезаващи се спортисти да получат негативен тест при идването си в Полша и още веднъж в Торун, както и да се подлагат на спомагателни проби на всеки пет дни.

Отборът на Полша на 4х400 метра при мъжете трябваше да се отдръпна след позитивни проби на двама от членовете на щафетата, а спринтьорката на домакините Ева Свобода също даде позитивен резултат преди началото на шампионата и не съумя да пази европейската си купа на 60 метра при дамите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР