Положителни резултати отчита Община Русе по проект „Богатството на различията

...
Положителни резултати отчита Община Русе по проект „Богатството на различията
Коментари Харесай

Деца от Русе се учат на толерантност към другите и отговорност към природата

Положителни резултати регистрира Община Русе по план „ Богатството на разликите – приобщаващо обучение за образован напредък “ по Оперативна програма „ Наука и обучение за образован напредък 2014-2020 “. Отлична подготовка за първи клас демонстрират над 600 малчугани, оценени с двете оптимални равнища по скалата на Уекслер за детска просветеност. Децата от детски градини: „ Детелина “, „ Снежанка “, „ Звездица “, „ Русалка “, „ Зора “ и „ Незабравка “ към този момент са в първи и втори клас на 6 русенски учебни заведения. В подготовката на всяко от тях са взели участие възпитател, психолог, логопед и кинезитерапевт, които са дали сложна оценка на обучаваните да откриват смисъла на осъществяваните действия за физическото си, интелектуално, обществено и прочувствено развиване. Това е реализирано посредством стартови и финални проби и игрови модели.
Над 900 деца и родители са взели участие в просветителни, креативен и спортни събития, в които построяват постоянна връзка сред фамилията и просветителната система. В детските градини са приложени съвременни просветителни способи, в унисон със актуалните потребности на децата и държавния учебен стандарт.
В продължение на две години и половина педагози ползват новаторски подходи за предучилищна подготовка с акцент към личността на детето и характерните му благоприятни условия, способности и ползи. Ученето посредством игра и обучение измежду природата, въодушевява децата да разпростират капацитета си в естествена среда.
Шест просветителни екскурзии до исторически забележителности, 3 тридневни зелени учебни заведения, 58 местни и общи събития, 36 спортни игри и надпревари, 26 креативен работилници и лаборатории за откриватели, 50 срещи с етнолози и зоолог, визити на музеи, библиотека, детска опера, детски симфонични концерти и просветителни филми сближават три випуска деца, родители и учители. Специалисти от Сдружение Център „ Динамика “ усъвършенстват говорните умения, само че и физическата устойчивост и устойчивостта към здравни проблеми.
Всичко това способства за по-добро качество на образование, креативен прояви, възпитаване на доброжелателност и съпричастност към другите, отговорност към природата и блян към знание и личностно развиване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР