Полковник от резерва: Процедурата по избор на бойна техника трябва

...
Полковник от резерва: Процедурата по избор на бойна техника трябва
Коментари Харесай

Полковник от резерва: Процедурата по избор на бойна техника трябва да е прозрачна

Полковник от запаса: Процедурата по желание на бойна техника би трябвало да е транспарантна Новите изтребители за армията се закупуват от българските жители, а не от Министерство на защитата, по тази причина процедурата по желание на бойна техника би трябвало да е безусловно транспарантна. Това съобщи в ефира на Дарик полковникът от запаса Ангел Георгиев, ръководител на Българската авиационна асоциация. Според него покупката на новите самолети би трябвало да е съобразена с разноските за тяхната употреба. Изтребителите, които ще закупим, би трябвало да са с небосвод за потребление 30-40 години. В противоположен случай ще си купим скъпи самолети, които няма да летят, а ще стоят на земята. 

 
„ Авиационната техника и многоцелевите чисто нови изтребители не се закупуват единствено от Министерството на защитата. Този въпрос би трябвало да се знае еднопосочно – цяла България закупува тези изтребители, както и другите два плана в региона на защитата - и за военноморските сили, и за сухопътните войски. Това значи, че процедурата би трябвало да бъде оптимално транспарантна, защото всеки българин ще даде своя дан за закупуването съответно на бъдещите нови изтребители. Изключително значимо при закупуването на новия изтребител е положението на инфраструктурата на нашите летища и също по този начин експлоатационните разноски за купения аероплан. Другите условия са ясни, само че е доста значимо да бъде защитаван българският народен интерес. А той се показва преди всичко в отговаряне на нужните критерии по бойни качества, по военен капацитет, второ – неговата склонност за потребление на нашите летища, при нашите условия и трето –трябва да бъде употребен за извършване на задания по „ air policing ” и по други зародили задания и такива, които се слагат от по-горното командване в целия му витален цикъл ”, разяснява полковник Георгиев.

 
„ Българското държавно управление постоянно е и ще бъде отговорно за поддържането на скъпоструващата и високотехнологична авиационна техника и нейното потребление през целия витален цикъл, небосвод 30-40 години. Тогава има смисъл от закупуването на тези нови самолети. В противоположен случай закупуването на самолети, които имат блестящи качества, скъпи, само че по-късно, в случай че не се обезпечат нужните средства за тяхната естествена употреба, при която българските водачи да извършват нормите, които са залегнали – 180 часа на година, тогава не е належащо да се купуват такива скъпи самолети с такива прелестни качества и да стоят на земята ”, уточни още полковникът от запаса.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР