Полицията задържа стрелеца, който повреди три автобуса от Градския транспорт

...
Полицията задържа стрелеца, който повреди три автобуса от Градския транспорт
Коментари Харесай

Тийнейджър от елитна пловдивска гимназия стрелял по автобусите от градския транспорт

Полицията задържа стрелеца, който повреди три рейса от Градския превоз през уикенда, заяви районният прокурор Чавдар Грошев. На 18 декември бе записана пукотевица по три рейса от градския превоз в Пловдив. В тунела на бул. " Цар Борис III Обединител " незнаен стреля по рейсове с номера 9, 99 и 20. Изпочупени са стъклата на автобусите, за благополучие нямаше потърпевши хора.

Служителите на Криминална полиция са открили, че в събота вечерта четирима тийнеджъри са се срещнали на площадка покрай Античния спектакъл. Там единият извадил въздушен револвер и почнал да се хвали какъв брой надалеч стреля. Възпроизвел 10 изстрела по коли и рейсове, които по същото време прекосявали по бул. " Цар Борис Трети ". Той е стрелял от към 20 метра.

Три изстрела са попаднали в стъклата на рейсовете - цели и ги счупили. " Все още няма експертиза, само че по първични данни вредите са за близо 3000 лв. " посочи Грошев. Същия ден две от момчетата са стреляли и по кенчета със същото оръжие.

Стрелецът е ученик на елитна пловдивска гимназия, няма други прояви, не е престъпно проявен. Останалите момчета са на същата възраст. Все още не е открито от кое място е взет револвера.

На този стадий притежателят му твърди, че го е купил от оръжеен магазин с непозната персонална карта. Оръжието, не предстои на регулационен режим, само че стреля със сачми 4,5 мм и може да нанесе съществени провали.

" Необходими са промени в закона, защото сега има регулация за газови, само че не и за въздушни оръжия. Те би трябвало също да подлежат на някакъв режим и да няма всеки свободен достъп до тях " категоричене районният прокурор.

Според първичните показания на младежите, те не са разбрали, че са счупили стъклата на рейсовете.

" Първоначално показаните версии от младежите бяха разнообразни – както за самата пукотевица, по този начин и за придобиването на оръжието. „ Благодаря на обществеността, която подходи с схващане и ни спомага за следствието “, съобщи Мирослав Петков от Криминална полиция.

Боравенето с сходни оръжия, въпреки и газови, крие голяма заплаха. Макар и въздушен револвер, който не се води оръжие съгласно закона, тази „ игра “ може да докара до съществени последствия “, акцентира Илиев. Той обърна внимание и на зачестилите противообществени прояви на малолетни, като напомни и напълно неотдавнашен случай, когато две деца на 10 и 12 години слагаха камъни на жп линиите, „ с цел да видят какво ще стане, когато влакът мине “.

„ Силно обезпокоени от зачестилите в последно време случаи от прояви на лица от малолетни и малолетни. – 10 и 12 годишни слагаха камъни на жп линиите, с цел да видят какво ще стане, когато влакът мине. Изнасяли сме лекции измежду възпитаници и желая да ви уверя, че ще създадем всичко допустимо това да не се трансформира в наклонност, защото е плашещо. Към родителите се обръщам със съвет - бъдете деликатни, възпитавайте децата си, не оставяйте тази функционалност на прокуратурата “, добави той.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР