Полицията задържа протестиращи в Барселона, двама са ранени, предаде АФП.

...
Полицията задържа протестиращи в Барселона, двама са ранени, предаде АФП.
Коментари Харесай

Полицията задържа протестиращи в Барселона, двама са ранени


Полицията задържа протестиращи в Барселона, двама са ранени, съобщи Агенция Франс Прес.

Малко по-рано служители на реда нахлуха в изборна секция в град Херона, където каталунският министър председател Карлес Пучдемон гласоподава на референдума за самостоятелност от Мадрид.

Конфискувани бяха бюлетини и рекламни материали за вота.

Вътрешното министерство на Испания предизвести, че силите на реда разпростират наличието си в сепаратисткия район.
 Полицията задържа протестиращи в Барселона, двама са ранени Полицията задържа протестиращи в Барселона, двама са ранени / БГНЕС
[i]Право на глас в района с близо 7,5 милиона население имат повече от 5,3 милиона души. Каталунските управляващи дадоха обещание в деня да на вода да бъдат отворени към 2 300 изборни секции.

За провеждането на това гласоподаване, при започване на септември Народното събрание на автономията утвърди два закона. Първият основава правната основа за осъществяване на плебисцит, а вторият урежда излизането на Каталуния от състава на Испания.

Централното държавно управление се базира на конституцията и споделя, че част от популацията на Испания, т.е. каталунците, не могат да дефинират бъдещето на цялата страна. Основният закон на страната отбелязва, че референдум се назначава от краля по предложение на ръководителя на Народното събрание, авансово утвърден от Конгреса на депутатите. Отделна самостоятелна общественост не може да организира годен плебисцит без съглашение с Мадрид. [/i]

Очаквайте детайлности. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР