Полицията все още издирва арестанта, избягал от полицията в Разград.

...
Полицията все още издирва арестанта, избягал от полицията в Разград.
Коментари Харесай

Избягалият рецидивист взел личната си карта от пропуска в полицията

Полицията към момента търси арестанта, избягал от полицията в Разград. Той е на 28 години, рецидивист, с голям брой присъди за обири.

Емил Велков бил арестуван за 72 часа по предписание на прокуратурата, откакто влезнал в дом и откраднал чанта с пари. По време на разпита, проверяващият служител на реда излязъл от стаята.

Рецидивистът се възползвал от това, напуснал кабинета, минал около постовия и най-после излязъл от постройката. Мъжът е разгласен за общодържавно търсене. А в дирекцията на Министерство на вътрешните работи в Разград е почнала вътрешна инспекция.

„ Това не се случва постоянно. В 20 годишната си процедура имам един подобен случай - в Русе. Емил Велков не е открит от ангажираните за това чиновници на ОДМВР – Разград. Имам уверението, че се поставят всички старания от тяхна страна, с цел да продължи работата по досъдебното произвеждане против него ”, съобщи пред Нова телевизия заместник-окръжният прокурор Емилиян Грънчаров

„ Великов е свикан за привличане в качеството на обвинен и надлежно да бъде разпитан. След което, по моя преценка, съм съставил разпореждане за задържането му за период до 72 часа, с цел да може да бъде обезпечено явяването му пред Окръжен съд-Разград за взимане на най-тежката мярка „ Задържане под стража ”.

Процедурата е една и съща – след привършване на разпита му се предявява постановлението за задържане. Подписва го, след което способените чиновници го водят в следствения арест ”, изясни прокурорът.

„ Той е оставил персоналната си карта на пропуща, след което е съумял да я вземе. Предполагам, че полицейският чиновник на пропуща не е имал информация, че той ще бъде арестуван ”, счита Грънчаров.

Предвидените санкции по двете закононарушения, които Емил Велков е направил, са надлежно от 2 до 8 години затвор, а за другото - от 2 до 10 години. При вероятно самопризнание за отговорен, законът групира трите санкции и се ползва най-високото. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР