Полицията във френския град Дижон в източната част на страната

...
Полицията във френския град Дижон в източната част на страната
Коментари Харесай

Четвърти ден сблъсъци с чеченци в Дижон

Полицията във френския град Дижон в източната част на страната още веднъж се намеси нощес за четвърта поредна вечер, с цел да разпръсне този път въоръжени мъже, които твърдяха, че желаят да пазят квартала си след три нощи на " наказателни акции ", осъществени от членове на чеченската общественост в страната, съобщи Франс прес.

Десетки мъже с железни прътове и оръжия, за които не излиза наяве дали всичките са същински или някои са реплика, се събраха в проблематичния квартал Грезий. Повечето от мъжете бяха с качулки. Някои от тях стреляха във въздуха, унищожиха охранителни камери и подпалиха коли и кофи. Вандалските прояви завършиха в 22 ч. след интервенция на полицията. Четирима души бяха задържани.

Заради конфликтите през уикенда, предшествали снощната демонстрация на принуждение, в Дижон към този момент бяха пратени полицейски подкрепления.

В петък, събота и неделя вечерта десетки чеченци, съгласно полицията, се събраха в центъра на града, а след това и в квартала Грезий за явно споразумяване на сметки. Твърди се, че до тези " наказателни акции " се стигнало след нахлуване над 16-годишен представител на чеченската общественост.

Днес се чака в Дижон, който не е привикнал на сходни безредици, да пристигна заместник-министърът на вътрешните работи Лоран Нюнез.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР