Сингапур арестува 10, конфискува активи за 737 милиона долара при акции за пране на пари

...
Полицията в Сингапур арестува 10 души и конфискува активи, включително
Коментари Харесай

Полицията в Сингапур арестува 10 души и конфискува активи, включително имоти и луксозни автомобили на стойност около един милиард сингапурски долара ($737 м) като част от разследване на предполагаема мрежа за пране на пари.

Полицията проведе едновременни акции във вторник в града-държава, казаха в изявление в сряда вечерта, насочени към група, заподозряна в пране на приходи от „организирани престъпни дейности в чужбина, включително измами и онлайн хазарт“.

Наред с 94 имота и 50 превозни средства, полицията иззе пари в брой, луксозни чанти, бижута, часовници, електронни устройства и някои документи с информация за виртуални активи.

Арестуваните са от Китай, Турция, Камбоджа, Кипър и Вануату и са на възраст между 31 и 44 години, каза сингапурската полиция.

Повече от 400 служители са участвали в акциите, по време на които са арестувани заподозрените от луксозни жилища и кооперации от висок клас.

„Разследванията продължават. Повече активи могат да бъдат конфискувани [и] банкови сметки замразени“, се казва в изявлението на полицията.

Сингапур е световен финансов център и има строги закони срещу изпирането на незаконни средства, като лицата, признати за виновни за подобни престъпления, са изправени пред до 10 години затвор.

В отделно изявление централната банка на Сингапур заяви, че е „осъществила връзка с финансовите институции, където са идентифицирани потенциално опетнените средства“.

Той не посочи имената на институциите.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР