Полицията в Румъния е разбила най-голямата мрежа за снабдяване с

...
Полицията в Румъния е разбила най-голямата мрежа за снабдяване с
Коментари Харесай

Разбиха най-голямата мрежа за снабдяване с наркотици на ученици в Румъния

Полицията в Румъния е разрушила най-голямата мрежа за доставяне с опиати на пазара в страната, чиято активност е била ориентирана главно към възпитаници и студени, а връзката се е осъществявала посредством криптираното приложение Телеграм. Задържани са 16 души, оповестява телевизия Диджи 24.

Според известие на Дирекцията за следствие на закононарушенията на проведената престъпност и тероризма (ДРПОПТ) проведената незаконна група, осъществяваща ходатайство сред дилърите и потребителите, е образувана през 2022 година, като по-късно към нея са се включили голям брой хора, в това число малолетни. Дистрибуцията на опиатите е била ориентирана главно към младежи - възпитаници и студенти.

С помощта на въпросната платформа клиентите се свързвали с дистрибуторите и били насочвани към най-близкия локален дилър според от обитаемото място, типа дрога и други критерии. Дистрибуторите предложили своите предложения в платформата, тъй че да стигнат до колкото се може повече клиенти.

Платформата за връзка имала потенциал да генерира към 40-50 000 известия дневно, болшинството свързани с методите на дистрибуция на опиатите, потреблението, зоните на дистрибуция, както и резултатите от опиатите, показва ДРПОПТ.

Според проверяващите в платформата са били регистрирани към 11 000 дейни членове.

При обиските, които били ориентирани главно към дилърите, са конфискувани сумите от 17 500 леи, 110 $ и 100 евро, 3,5 кг канабис, 20 мобилни телефона, два 9-милиметрови патрона, 20 грама бяло прахообразно вещество (NSP), 228 таблетки екстази и 48 " марки " LSD.

Конфискуваните опиати са били предопределени главно за уличния пазар. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР