Полицията в Пловдив осъществи мащабна спецакция, насочена предимно към рейсаджиите.

...
Полицията в Пловдив осъществи мащабна спецакция, насочена предимно към рейсаджиите.
Коментари Харесай

Глобяват наред шофьорите на автобуси в Пловдив

Полицията в Пловдив реализира огромна спецакция, ориентирана най-вече към рейсаджиите.

За 6 часа униформените са ревизирали 971 коли и автобуси, като установените нарушавания са 1074 Съставени са 84 акта и 329 санкции по фиш.

Проверените водачи на градски и извънградски рейсове са 217, като в 27 от случаите са установени нарушавания, а единствено едно от транспортните средства глобено за неспазване на застрахователния кодекс.

Съставени са 11 акта за осъществени административни нарушавания и 15 санкции по фиш.

Четирима от рейсаджиите са заплашили живота на пътуващите, преминавайки на алено. 4 са актовете за неизползване на предпазен колан, същият е броя и на откритите с техническа нередовност автобуси. В 3 случаите служителите на реда се натъкнали на нередовни пътни документи, за което са формирани актове, а останалите наказания наложени на водачи са за други нарушавания.

При осъществените 754 броя инспекции на водачи отвън посочената категория са установени 396 нарушавания. Две са формираните бързи производства за осъществени закононарушения по пътищата- ръководство на нерегистрирана кола и препоръчан рушвет на еднообразен.

На нарушителите са формирани 73 акта и 314 санкции по фиш, от тях- 4 са актовете, формирани на водачи без брошура, а в два от случаите при инспекциите е открито ръководство на нерегистрирана кола. Един от спрените зад кормилото е отказал осъществяването на инспекция за приложимост на наркотични субстанции, за което е взето административно отношение.

36 от водачите не са били с подложен предпазен колан, в други 30 случая водачите не са спазили пътни знаци, светлинна сигнализация и пътна маркировка. За неспазване на пътни знаци и погрешно осъществяване на маневри са наложени 118 санкции. 26 са фишовете за ръководство на механически неизправни коли. 46 водачи са били с нередовни пътни документи, а за други нарушавания са глобени още 124 водачи.

При акцията са снимани 651 нарушавания на скоростни режими.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР