Полицията в Пловдив извършва засилени проверки за незаконна търговия с

...
Полицията в Пловдив извършва засилени проверки за незаконна търговия с
Коментари Харесай

Засилени проверки за незаконна търговия с пиротехнически изделия в Пловдив

Полицията в Пловдив прави засилени инспекции за противозаконна търговия с взривни субстанции и пиротехнически произведения. Това оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, представени от „ Фокус”.

Предприети са дейности за секване на нерегламентирана продажба на пиротехнически произведения тук-там без позволение, в това число пазари и борси.
Министерство на вътрешните работи разгласи ограничения за сигурност при фойерверките и пиратките преди празниците Глоби за противоречие на типа и погрешно обозначаване на пиротехника са от 200 до 15 хиляди лева при наново нарушаване
Засилените инспекции ще бъдат провеждани всекидневно до края на празничните дни, като при констатиране на такива случаи, ще се търси най-строга наказателна и административна отговорност от лицата.

Фирмите и търговците съхраняващи и търгуващи с увеселителни пиротехнически произведения, правят такава активност според съответно издадено позволение от Министерство на вътрешните работи, като разполагат със особено проектирани, построени и узаконени за този тип произведения хранилища и магазини.
Пожар изпепели магазин за пиротехника в Пловдив Няма потърпевши при случая
Абсолютно е неприемливо търговията с тези произведения да се прави навън – по базари, сергии и павилиони. В складовете и магазините, имащи позволение за търговия на увеселителни пиротехнически произведения, те се излагат на закрити рафтове или под стъклен капак.

Изделията би трябвало да се съхраняват и продават единствено в истинската заводска опаковка и да бъдат съпроводени с директива за приложимост и сигурност на български език.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР