Полицията в Нова Зеландия издирва осем души, които все още

...
Полицията в Нова Зеландия издирва осем души, които все още
Коментари Харесай

Нова Зеландия издирва 8 души след циклона

Полицията в Нова Зеландия търси осем души, които към момента са в неопределеност след удара на циклона Габриел, блъснал преди две седмици. Това оповестиха управляващите в неделя, представени от " Ройтерс ". Съобщението идва на фона на предизвестия за рисково време в елементи от страната.

Габриел удари северния регион на острова на 12 февруари и по-късно удари източното крайбрежие. Най-малко 11 души починаха, а хиляди избягаха от жилищата си.

" Останалата част от хората включва тези, които по разнообразни аргументи не се свързват с управляващите, сподели новозеландската полиция рано в неделя. Независимо от това, да се свържем с останалите осем остава приоритет за полицията и нашите чиновници изследват всички пътища, с цел да се опитат да ги локализират. "

Повече от 6000 бяха в неопределеност непосредствено след бурята, само че този брой понижа.

Лошото време още веднъж удари Северния остров в петък, с пороен дъжд, който наложи повече евакуации в залива Хокс, един от районите, които са най-силно наранени от Габриел.

Бурите провокираха неочаквани наводнения и предизвестия за евакуация в и към Оукланд, най-големият град в страната с население от към 1,6 милиона души. Комуникациите бяха прекратени в доста региони

В неделя новозеландският синоптик MetService предизвести, че са вероятни стихии по-късно денем, особено в Северния остров и в горната част на Южния остров.

Агенцията за изключителни обстановки за Оукланд предизвести жителите на града да се приготвят за още дъжд, който се чака вечерта.

" Рискът от гръмотевични стихии и локализирани превалявания над елементи от страната се усилва на следващия ден ", предизвестиха от Metservice.

Възможно е и два тропически циклона да се развият през идната седмица, но на този стадий рискът е релативно невисок.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР