Полицията в Молдова съобщи днес, броени часове преди провеждането на

...
Полицията в Молдова съобщи днес, броени часове преди провеждането на
Коментари Харесай

Молдова излови група руски агенти, какво подготвяли

Полицията в Молдова заяви през днешния ден, броени часове преди провеждането на антиправителствена проява, че е арестувала членове на " ръководена от Москва " мрежа, чиято цел е била дестабилизиране на някогашната руска република, съобщи Франс прес.

След обиски нощес 25 мъже са били разпитани от следователи и седем от тях са били арестувани, сподели на конференция началникът на полицията Виорел Чернауцану.
-->
Агент е съумял да проникне в групата, ръководена от молдовец от съветски генезис, сподели полицейският шеф, като се базира на " 10 часа " изобличаващи видео и аудио записи.

„ Тези хора пристигнаха от Русия със характерна задача за образование “, добави служителят.

Молдовските управляващи обясниха, че са работили, откакто са " получили информация за организирането от съветските спецслужби на дейности за дестабилизация на наша територия посредством демонстрации ".

Партията на избягалия проруски олигарх Илан Шор още веднъж активизира последователите си през последните седмици против проевропейското държавно управление на Молдова на фона на нарасналото напрежение сред Москва и Кишинев, отбелязва Агенция Франс Прес.

Тя провежда няколко митинга, за които се подозира, че заплаща на участниците.

Нова антиправителствена проява се организира този следобяд в столицата Кишинев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР