Полицията в Косово съобщи снощи, че е арестувала трима мъже,

...
Полицията в Косово съобщи снощи, че е арестувала трима мъже,
Коментари Харесай

Косовската полиция арестува трима мъже за побой на известен журналист

Полицията в Косово заяви нощес, че е арестувала трима мъже, упрекнати в побой над прочут публицист предната вечер, съобщи Ройтерс.

Вальон Суля сподели, че е бил атакуван, откакто се изказал по адрес на локален имам, който във връзка пенсионирането му получил мерцедес като подарък от богомолците.

Нападението евентуално беше обвързвано с моите думи за „ мерцедес имама “. Те са предиздвикали тази общественост от ислямски деятели да провеждат преднамерено нахлуване, сподели Суля. Той добави, че автомобилът с нападателите го следвал преди да го атакуван на входа на кафене.

В полицейско известие се показва, че казусът се проверява от антитерористичното звено, а на арестуваните мъже ще бъдат повдигнати обвинявания за „ подбудителство на разкол и непоносимост “.

Местни медии излъчиха фрагменти със кървящия Суля, откакто е получил рани по главата и лявата ръка.

Суля, който управлява и новинарския портал „ Газета метро “, е прочут със саркастичните си рецензии против държавното управление, религията и обществени проблеми, които излага в обществените медии и в предаванията си, написа Българска телеграфна агенция.

Инцидентът беше наказан от министър-председателя Албин Курти и локални и интернационалните Неправителствени организации, които пазят публицистите.

Суля беше атакуван и през декември 2020 година от човек, който не живее в Косово, след негови мнения, осмиващи елементи от косовската диаспора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР