Полицията в Индия е арестувала основателя на уебсайт за проверка

...
Полицията в Индия е арестувала основателя на уебсайт за проверка
Коментари Харесай

Полицията в Индия арестува журналист заради критики срещу премиера

Полицията в Индия е арестувала създателя на уеб страница за инспекция на обстоятелства, който е неприкрит критик на държавното управление на страната отпред с премиера Нарендра Моди.

Мохамед Зубаир от Alt News е упрекнат в това, че е нанесъл обиди на религиозна основа в Twitter, оповестиха от мрежа медийни организации.

Опозиционни водачи и деятели жигосаха ареста.

Според тях това е явен опит от страна на индуистко-националистическото държавно управление „ да затваря устата “ на тези, които разобличават езика на омразата.

Зубаир неотдавна е цитирал коментар от страна на представител на ръководещата партия Бхаратия Джаната (BJP), който е обидил пророка Мохамед по време на ефирен спор. Неговото известие в Twitter беше споделено доста пъти и докара до митинги в няколко мюсюлмански страни против Индия.

В последните седмици индуистките националисти привлякоха вниманието върху минали мнения на Зубаир и настояха той да бъде съден за това, че е наранил религиозните им усеща.

Заубаир е бил арестуван по обвиняване от профил в Twitter, съгласно който той е обидил индуистите с пост от 2018 година, в който разяснява преименуването на хотел на индуисткия господ на маймуните Хануман, осведоми новинараската агнеция ANI, базирайки се на източници от полицията в Делхи.

Много публицисти настояха за незабавното му освобождение.

Лидерът на опозицията в индийския парламент Рахул Ганди написа в Twitter: "Всеки човек, който разобличава омразата, фанатизма и лъжите на BJP, е опасност за тях. Арестът на гласа на истината единствено ще докара до възхода на още хиляди като него. "
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР