Полицията в Хонконг използва сълзотворен газ, за да разпръсне многолюдна

...
Полицията в Хонконг използва сълзотворен газ, за да разпръсне многолюдна
Коментари Харесай

Пореден уикенд на протести и сблъсъци в Хонконг

Полицията в Хонконг употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне многолюдна антиправителствена проява в парка Виктория, където по традиция се провеждат бдения и демонстрации, съобщи Ройтерс.
Хиляди хора, доста от тях облечени в черно и с маски, се отзоваха на апела за следващ протест с претенции за действителна автономност на Хонконг от Пекин.

Бързо придвижващото се голям брой стигна до парка, минавайки през комерсиалния регион Козуей бей. Някои участници използваха железни заграждения, с цел да издигат улични барикади., Протестиращи хвърлиха против полицията най-малко една запалителна бомба.

Мнозина пееха английския и американския химн и развяваха флагове, а някои призоваваха за самостоятелност - тематика табу за китайските комунистически партийни водачи, които обявиха, че ще смажат всяко сходно придвижване.
Това е 22-ят следващ уикенд на митинги в Хонконг. Полицаи с високоговорители приканиха участниците да се разпилян, предупреждавайки ги, че ще бъдат съдени за присъединяване в неразрешена проява. Полицията издигна черно знаме - знак, че ще употребява сълзотворен газ, а деятелите се разбягаха от мястото на конфликта.

Бусове на силите за битка с вълнения могат да се видят по улиците към Централния бизнес регион, накъдето се чака да се насочи протестното шествие следобяд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР