Полицията в Хасково откри жената, която взе 26 000 лв.

...
Полицията в Хасково откри жената, която взе 26 000 лв.
Коментари Харесай

Заловиха посредничка в телефонна измама, взела 26 000 лв. от жена в Хасково

Полицията в Хасково откри дамата, която взе 26 000 лева от 86-годишна при ало машинация преди дни. Посредницата е получила 500 лв. за " услугата ", като е пътувала до Румъния, с цел да съобщи парите на измамниците. Тя получила и 400 лв. за пътните разноски, оповестиха от полицията.

Преди дни 86-годишна жена получила позвъняване на домашния телефон. " Внучката ѝ ", която живее в Германия с майка си, съобщила, че се постанова интервенция. " Доктор " изискал 30 000 лева, само че старата жена имала единствено 26 000 лева, които предала на посредницата - 52-годишна жена, пристигнало пред дома ѝ.

Посредницата е от хасковското с. Узунджово, била наета посредством мобилно приложение за разгласи за работа. След като взела парите пътувала до Русе, а от там с такси до Румъния. Това разказала пред служителите на реда, откакто е хваната в дома си. Задържана е за 24 часа.

Друга стара жена е станала жертва на ало измамници, допълниха от полицията. 76-годишна от Любимец е дала 5000 лева Тя получила позвъняване от мъж, показал се за внука ѝ.

Той ѝ споделил, че ще изпрати пратка с документи, които да скрие, защото са изненада за родителите му. За задачата обаче му трябвали 5000 лв.. Бабата се съгласила и малко по-късно предала парите на двама души, пристигнали пред дома ѝ. След като до 17.00 часа дамата не получила документите, се усъмнила, че е станала жертва на машинация и алармирала в сектора в Любимец.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР