Полицията в Германия предприема действия, за да предотврати заминаването на

...
Полицията в Германия предприема действия, за да предотврати заминаването на
Коментари Харесай

Германската полиция иска да предотврати заминаването на крайнодесни екстремисти в Украйна

Полицията в Германия подхваща дейности, с цел да предотврати заминаването на крайнодесни екстремисти за Украйна, с цел да се включат във военния спор с Русия, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 986
Службите за сигурност подозират, че по-голямата част от немските радикали поддържат Русия, заяви държавното управление в Берлин в отговор на питане от страна на крайнолявата партия „ Левите ".

Изключение обаче съставлява неонацистката партия „ Дер дрите вег “ („ Третият път “), която симпатизира на украинските националисти.

„ По отношение на съмненията за присъединяване на немски десни екстремисти в бойни интервенции на паравоенни елементи, федералното държавно управление все още няма потвърдени разследващи данни, че десни екстремисти фактически са пътували до Украйна или до Русия, с цел да вземат интензивно присъединяване в бойните интервенции в тези райони “, съобщи немското държавно управление в писмен отговор.

Външното министерство заяви, че „ поради сегашния спор вниманието на федералните полицейски дирекции е ориентирано към вероятни пътувания на крайнодесни екстремисти “.

Министерството добави, че при подозрителни случаи сходни пътувания ще бъдат забранявани. 

Депутатката Мартина Рeнер, която насочи запитването от името на „ Левите “, сподели, че с оглед положителните връзки сред немски неонацисти с Украйна и Русия, не може бъде изключено тяхно присъединяване в боевете.

„ Призовавам органите на реда да наблюдават за индикации и да подхващат съответните дейности “, сподели Ренер. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 986  Българин в Одеса: Може да пратят бойци и при вас Българин в Одеса: Може да пратят бойци и при вас  Ердоган: Реакцията на НАТО на обстановката в Украйна не е задоволително решителна Ердоган: Реакцията на НАТО на обстановката в Украйна не е задоволително решителна  10 624 украински жители са влезнали в Румъния през последните 24 часа 10 624 украински жители са влезнали в Румъния през последните 24 часа
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР