Полицията в Бургас затегна мерките в празничните дни. Специализирани части

...
Полицията в Бургас затегна мерките в празничните дни. Специализирани части
Коментари Харесай

С автомати и кучета: Полицаи охраняват Бургас в празничните дни

Полицията в Бургас стегна ограниченията в празничните дни. Специализирани елементи с автомати и следови кучета охраняват местата в морския град, където са събират най-вече хора , съобщи.

Въоръжени чиновници от бранш " Специализирани полицейски сили " към този момент патрулират главно по основните пешеходни улици и към коледните базари. Патрули има и към жп гарите и автогарите, както и към входовете на търговски центрове и молове.

От няколко дни тежковъоръжените служители на реда стават обект на огромно внимание от разхождащите се по основните улици, само че от полицията приканват хората да бъдат спокойни и че всичко това се прави за по-голяма сигурност.

" Това са чиновници, които са доста добре готови да реагират при сигнали за терористични закани и нарушение на публичния ред с висока степен на риск. Нямаме сходни сигнали, само че не е и нужно да имаме, с цел да подхващаме каквито и да е било ограничения. Основното е предварителната защита ", съобщи комисар Марин Димитров, шеф отдел „ Охранителна полиция “ – Бургас.

Комисар Марин Димитров, съобщи пред, че предпочитани задания, които органите на реда ще извършват, са противопоставяне на тероризма и груби нарушавания на публичния ред с висок риск.

Междувременно управлението на бургаската полиция е провело срещи с представители на частните охранителни компании и на извършващите инкасова дейност да бъдат с нараснало внимание към празниците, когато оборотите са най-големи, с цел да не се позволяват грабежи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР