Полицията в Бургас арестува мъжа, склонил към просия мнимия инвалид“,

...
Полицията в Бургас арестува мъжа, склонил към просия мнимия инвалид“,
Коментари Харесай

Искат постоянен арест за мъжа, склонявал към просия

Полицията в Бургас арестува мъжа, склонил към милостиня мнимия „ неработоспособен “, който беше обичай от Динко Вълев преди дни пред хипермаркет в Равда. Задържаният е 58-годишен престъпно проявен бургазлия, който склонявал трима мъже към милостиня против заричане за положителни приходи.

„ На причинителят е повдигнато обвиняване за това, че от лятото на 2022 година до август 2023 година е направил дейности по намирането на 3 обособени лица, които е приел в жилището си в Бургас. Целта му е била тези трима мъже да бъдат употребявани за милостиня, без значение от тяхното единодушие. Това закононарушение, причинителят е направил посредством приемане на облаги при изискванията на рисков рецидив. Прокуратурата ще му желае непрекъсната мярка „ задържане под стража “, оповестява пред БГНЕС Зорница Щърбева, представител на Районната прокуратура в Бургас.

Той бил провел стройна система, в която всеки от просещите заемал несъмнено място. Единия от тримата е 55-годишен мъж от Ловеч, станал причина Динко Вълев да влезе в ареста. Той всекидневно се представял за неработоспособен /с една ръка или без крака/, пребивавайки най-често на територията на Бургаски район, като с изключение на в Бургас и Равда, епизодично се е появявал и в Созопол.

Другите двама – на 30 и 59 години просели главно в Пловдив и Варна. Същият договорил с тримата просещи друго съответствие при разделянето на „ облагата “, като подсигурявал и превоза до „ работното им място “.

Тримата просещи са разпитани в качеството на потърпевши „ жертви на трафик “. Наказанието, което се планува за този тип закононарушение е отнемане от независимост за период от 5 до 15 години и санкция от 20 000 до 100 000 лева, като съдът може да постанови и конфискация на част от имуществото му. 58-годишния престъпно проявен бургазлия е арестуван за период от 72 часа.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР