Полицията в Брюксел съобщи, че извършва проверки на колоездачите и

...
Полицията в Брюксел съобщи, че извършва проверки на колоездачите и
Коментари Харесай

В Белгия извършват проверки дали колоездачите и пътуващите с тротинетки са в нетрезво състояние

Полицията в Брюксел заяви, че прави инспекции на колоездачите и на хората, пътуващи с електрически тротинетки, с цел да откри дали са в нетрезво положение. При следващата сходна инспекция преди дни в централните елементи на града са били тествани 1176 водачи и от тях 62-ма са били осъдени, съобщи Българска телеграфна агенция.

Установено е, че 57 са били под въздействието на алкохол, като половината са били лишени от правоуправление за шест часа, а останалите - за три часа. Повечето от нетрезвите водачи са управлявали електрически тротинетки, демонстрират данните.

Полицаите са открили пет случая на водачи под въздействието на опиати и на четирима са били отнети свидетелствата за правоуправление на автомобил за период от 15 дни.

Употребата на електрически двуколесни транспортни средства е изключително публикувана в Белгия от няколко години, а неналичието на ясни правила за потреблението им води до най-разнообразни нарушавания. Наскоро медии демонстрираха запис, в който се вижда по какъв начин жител се движи с тротинетка в спешната лента на автомагистрала със 70 км/ч. и без защитни средства. Медиите оповестиха и за няколко случая на тежки черепни пострадвания на хора, паднали от тротинетка в придвижване.

В центъра на Брюксел полицейски патрули наблюдават придвижващите се с тротинетки да съблюдават скорост до 6 км/ч. - с колкото се движат пешеходците. На нарушителите - по двайсетина дневно - се постанова санкция от 174 евро. Полицаите имат право да изтърван гумите на рецидивистите или да ги принуждават да слязат от тротинетката и да продължат пеш.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР