Полицията в британската столица ще обучи своите униформени и цивилни

...
Полицията в британската столица ще обучи своите униформени и цивилни
Коментари Харесай

Лондонските полицаи ще бъдат учени да разследват сексизъм и женомразство

Полицията в английската столица ще образова своите униформени и цивилни чиновници да разпознават и проверяват сексизма и женомразството като част от напъните си за справяне с насилието против дами и девойки, съобщи ДПА.

Обвиненията в обезчестяване и тежки сексуални закононарушения са се нараснали с 41% спрямо предходната година, до момента в който броят на заповедите за отбрана против гонене се е удвоил, регистрира лондонската полиция.

Планът от 10 точки на полицейските сили в Лондон обрисува поредност от задължения, ориентирани към създаване на доверие, продължение на преследването на причинителите и основаване на по-безопасни пространства за жителите.

Сред тях са обещанието за " отнасяне на насилието против дами и девойки като " повсеместен отговор на столичната полиция ", а освен за известни персони ", и възстановяване на грижата за жертвите посредством създаване на нов междуведомствен център за работа с жертви.

Нова стратегия за образование за трансформиране на културата на столичната полиция също ще бъде включена, като тя ще има специфичен фокус върху сексизма и женомразството, а всички новопостъпващи и сегашни служители на реда и чиновници ще бъдат подготвени да разпознават и противодействат сходно държание.

През последните години лондонската полиция беше разтърсена от няколко нашумели абсурда, в които бяха намесени дами, в това число убийството на Сара Евърард от служител на реда Уейн Казънс и разобличаването на някогашния служител на реда Дейвид Карик като сериен принудител и изнасилвач.

Анализ на баронеса Кейси, оповестен през март, също откри, че лондонската полиция е институционално расистка, женомразка и хомофобска.

Заместник-помощник-комисарят Хелън Миличап сподели на брифинг, че повсеместен вътрешен разбор през новата година ще докара до " в действителност явен модел на образование "  за справяне със сексизма и женомразството.

Миличап добави, че проектът разпознава и онлайн заканите от принуждение и малтретиране на дами и девойки като област, която би трябвало да бъде " в действителност предпочитана ".

Актуализация на напредъка по проекта ще бъде оповестена след шест месеца и Миличап акцентира, че това ще послужи като насочна точка при оценяване на въздействието на проекта.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР