Полицията в Берлин е стартирала разследване, след като служители от

...
Полицията в Берлин е стартирала разследване, след като служители от
Коментари Харесай

Германия разследва за „Хавански синдром“ посолството на САЩ в Берлин

Полицията в Берлин е стартирала следствие, откакто чиновници от посолството на Съединени американски щати съобщили, че имали признаци на така наречен „ Хавански синдром “.

Разследването за „ хипотетична офанзива със звуково оръжие против чиновници на посолството на Съединени американски щати “ е почнало през август, съобщи „ Би Би Си “.

Над 200 американци страдат от заболяването от 2016 година насам. Вчера президентът Джо Байдън даде обещание да открие „ кой е виновен “ за синдрома.

Заразените споделят, че са изпитали ненадейно чувство за напън в главите си, както и бръмчащи звуци, идващи от избрана посока. Други се оплакват от замаяност, гадене и отмалялост.

Няколко хора в посолството на Съединени американски щати в Берлин също имат признаци, само че представителят на институцията отхвърли да разяснява тематиката. Пред „ Ройтерс “ обаче декларира, че Щатите водят следствие на случаи по целия свят.

Мистериозната болест се появи за първи път в посолствата на Канада и Съединени американски щати в Хавана през 2016 година. Две години по-късно научно проучване на дипломати, наранени в Куба, откри, че те са претърпели форма на мозъчна контузия. Експертите споделят, че най-вероятно е резултат от ориентирано облъчване от микровълни.

През юли шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс разяснява, че има „ доста огромна опция “ признаците да са породени съзнателно, както и че Русия може да е виновна. Москва твърдо отхвърля да има общо.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР