Полицията в американския щат Мейн продължава да издирва мъж, свързан

...
Полицията в американския щат Мейн продължава да издирва мъж, свързан
Коментари Харесай

Продължава издирването на мъжа, открил безразборна стрелба в щата Мейн

Полицията в американския щат Мейн продължава да търси мъж, обвързван с всеобща пукотевица, при която починаха 18 души. Ранените са 13. Трагедията се разигра в другояче спокойното градче Люистън. На жителите беше подредено да се укрият. Полицията не преглежда случая като терористичен акт. Президентът Байдън предложи федерална помощ на щатските управляващи.

Люистън, щата Мейн наброява 38 000 души. Има репутацията на умерено градче, само че нощес жителите му бяха потресени от новината за безразборна пукотевица на две места.

" Около 6:56 вечерта в град Люистън породиха произшествия със пукотевица с доста жертви. Полицията разгласи за търсене Робърд Кард. Той е въоръжен и рисков. Ако някой го види не би трябвало да го приближава или да влиза в контакт с него ", сподели Майк Соушук, социална сигурност на щата Мейн.



Стрелецът разкрил огън в бар и развлекателен център. Шерифството популяризира фотоси на вероятния обвинен.

Робърт Кард e 40-годишен, има боен опит и е инструктор по пукотевица. Заплашвал да проникне и да открие огън във военно-тренировъчна база в град Сако, към която е причислен като резервист. През лятото е бил в психиатрично заведение.

Колата му беше открита в различен град, Лисбон, на 11 километра. Властите предложиха на жителите и на този град да се укрият и активизираха силите на реда.



" Буквално стотици служители на реда работят в щата, с цел да проверяват случая ".

Подобни случаи са необичайност за региона, който беше изцяло блокиран, със затворени публични здания и анулирани събития.

" Живея тук от 2012 година и в никакъв случай не съм виждала сходно нещо. Искам да кажа, че това е моето място и съм просто съкрушена. Опитвам се да утеша хората. Не мисля, че сме имали нещо сходно, с изключение на оня човек, който беше пребит и умря в парка Кенеди, само че това беше преди известно време ", описа Синтия Хънтър, очевидец.



Трагедията в Люистън е 565-ият случай на всеобща пукотевица в Съединените щати за тази година. За разлика от останалата част от страната, убийствата, свързани с оръжие, са доста по-малко публикувани в най-вече земеделския Мейн. Те съставляват едвам 7% от смъртните случаи, свързани с оръжие там, до момента в който самоубийствата са 89 на 100 от всички смъртни случаи, свързани с оръжие в щата.

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР