Полицията в американския град Ню Орлиънс използва снощи сълзотворен газ

...
Полицията в американския град Ню Орлиънс използва снощи сълзотворен газ
Коментари Харесай

Сблъсъци, арести и напрежение – протестите в САЩ ескалират

Полицията в американския град Ню Орлиънс употребява нощес сълзотворен газ против хиляди стачкуващи, които се опитваха да пробият полицейски кордон, с цел да преминат по мост над река Мисисипи, по време на митинги поради гибелта на чернокожия Джордж Флойд, съобщи Асошиейтед прес. Сблъсъците станаха часове след протест и поход, почнали от постройката на градския съвет в Ню Орлиънс.
Някои протестиращи скандираха обиди по адрес на полузащитника на локалния тим по американски футбол "Ню Орлиънс сейнтс " Дрю Брийз, който по-рано през вчерашния ден беше подложен на критика от известни спортисти, сред които и Леброн Джеймс, както и от свои съотборници, откакто сподели в изявление, че е срещу това да се коленичи при осъществяване на националния химн.
При конфликт в Бруклин през миналата нощ един служител на реда е намушкан с нож във врата, а други двама са простреляни в ръцете. Полицията е простреляла различен мъж, заяви нюйоркската полиция, представена от Асошиейтед прес.
Полицаите са признати в болница, като раните им не са животозастрашаващи. Състоянието на простреляния от полицията човек не се оповестява.
Сблъсъкът е станал малко преди среднощ. В Ню Йорк е въведен полицейски час от 20 ч. локално време поради размириците, провокирани от гибелта на чернокожия Джордж Флойд при полицейски арест в Минеаполис, щата Минесота.
Не е ясно дали нападението против служителите на реда е обвързвано с митингите, отбелязва организацията.
Повече от 10 000 души са били задържани по време на митинги против расизма и полицейската грубост на цялата територия на Съединени американски щати, съгласно Асошиейтед прес.
В Лос Анджелис са към една четвърт от арестите, следват Ню Йорк, Далас и Филаделфия. Много арести са осъществени за дребни прегрешения като нарушаване на полицейския час и несъблюдение на предписание стачкуващи да се разпилян. Стотици са задържани за обири с щурм и мародерство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР