Полицията в американските градове Портланд и Ню Йорк арестува снощи

...
Полицията в американските градове Портланд и Ню Йорк арестува снощи
Коментари Харесай

Арести при сблъсъци между демонстранти и полиция в Портланд и Ню Йорк

Полицията в американските градове Портланд и Ню Йорк арестува нощес десетки стачкуващи и иззе пиротехнически средства, чукове и огнестрелно оръжие, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Губернаторът на щата Орегон Кейт Браун задейства щатската Национална армия в отговор на " ширещото се принуждение " в нощта след президентските избори в Съединени американски щати.

Полицията в Портланд заяви, че е арестувала 10 души при митинги, съпроводени от вълнения.

В. " Ню Йорк таймс " заяви, че нюйоркската полиция е арестувала към 60 души в Манхатън при демонстрации, прераснали в принуждение.

Демонстрациите и последвалите конфликти избухнаха в миг, когато Съединените щати са в с напрежение очакване на резултатите от изборите, а органите на реда са подготвени да потушат възможни безредици.

Протестиращите в Манхатън за малко блокираха уличното придвижване и скандираха лозунги, призоваващи за " опожаряване на полицейските сектори във всеки град ", отбелязва вестникът.

Демонстрации имаше и в други американски градове, в това число Атланта, Детройт, Оукланд, където деятели настояха преброяването на гласовете да продължи гладко, показва Ройтерс.

Близо 100 индивида се събраха през вчерашния ден на демонстрация преди планувано шествие в центъра на Детройт в колебаещия се щат Мичиган, с цел да желаят цялостно броене на гласовете и кротичък преход във властта.

Преди изборите на 3 ноември в Съединени американски щати месеци наред имаше митинги след гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд по време на арест в Минеаполис.

Демонстрациите против расизма упорстват за прекъсване на полицейската свирепост и расовото неравноправие, а при митингите към изборите се насочат претенции за цялостно броене на гласовете.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР