Полицията си върши работата по закон. Няма унижени хора, няма

...
Полицията си върши работата по закон. Няма унижени хора, няма
Коментари Харесай

Асен Василев разкри за ареста на Борисов: Разследването е за ощетяване на бюджета с 556 млн. лева

Полицията си прави работата по закон. Няма унижени хора, няма изтекли фрагменти от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Има естествени полицейски дейности и арест по законния ред. Това съобщи финансовият министър Асен Василев в коридорите на Народно събрание във връзка ареста на Бойко Борисов.
Асен Василев заяви, че следствието е за ощетяване на бюджета с 556 млн. лв..

"Това е доста хубава стъпка. Действа се по сигнала на Васил Божков и отчет на Агенция "Държавна финансова ревизия " от предишното лято. Тя откри, че има щета от 556 млн. лв. поради безучастие на директно ръководената от Владислав Горанов Комисия по хазарта. Тези данни бяха изпратени на българската прокуратура, която не предприе никакви дейности да се защитят парите на данъкоплатците " сподели вицепремиерът.

Василев не даде детайлности за какво е бил разпитван министър председателят. Добави, че се радва, че въпреки и късно има дейности. Той разяснява и гледната точка на ГЕРБ, че са осъществени репресии.

"Репресия е когато студентите ги бият зад колоните на Народното събрание. Репресия е когато оковеш човек и пет часа го държиш с белезници на площада. Това е принуда. Снощи имаше ли такива фрагменти - не, тъй като полицията си прави работата по закон ", сподели Василев.

По думите му това не е акция за отклонение на вниманието. "Не може един гвоздей да се даде от страната без да се получи позволение от Министерство на финансите, при нас няма заявки за даването на каквото и да било ", посочи още той във връзка информацията, че с ареста на Борисов се цели да се отклони публичното внимание от даването на оръжия от България на Украйна.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР