Полицията ще има физическо присъствие на затворените участъци от пътната

...
Полицията ще има физическо присъствие на затворените участъци от пътната
Коментари Харесай

Четете в „Петел“: Общинска полиция ще пази затворените пътища във Варна през зимата

Полицията ще има физическо наличие на затворените сектори от пътната мрежа на община Варна през зимата. Целта е да не се позволяват извършители на възбраната, тъй като постоянно те аварират в преспите и се постанова ваденето им със профилирана техника.

Мярката беше оповестена на съвещание за зимната подготовка в общината. Срещата беше водена от зам.-кмета по инфраструктурата Христо Иванов.

За физическото наличие на Общинска полиция беше обявено след въпрос от компания „ Инжстрой “, която поддържа през зимата пътя Каменар – Въглен, който всяка зима се затваря поради навявания. От сдружението попитаха какво може да се направи, тъй като тяхното обвързване е единствено да поставят знаци за затворен път, които не постоянно се съблюдават. Резултатът е бедстващи коли в преспите.

До края на ноември компаниите по зимната поддръжка, които са четири, би трябвало да проведат срещи с районните кметове, които ще управляват оправянето със обстановките. Към кметствата има основани комисии, които ще регистрират работата, както и ще дефинират заплащането ѝ. До 30 март от общината ежедневно ще наблюдават метеорологичните данни и на тяхна основа ще дефинират дежурствата на поддържащите сдружения.

Община Варна и компаниите по поддръжката заявиха, че без изключение са подготвени за провокациите на сезона. Цялата нужна техника е подготвена, а материалите за обработка на настилките са заредени.

От КАТ разясниха, че е най-важно да се обезопасяват на първо място основните пътни сектори във Варна, като да вземем за пример Аспарухов мост, които са най-натоварени и рискови при рисково време. Пътните служители на реда са уверени, че в случай че се работи въз основата на опита от минали години, този път проблемите ще са по-малко.

Здравните, образователните и обществените заведения на общината също са подготвени за зимата, заяви Христо Иванов. Заместник-кмета по инфраструктурата акцентира, че има и общински подслон със 100 места, който има подготвеност да обезпечи естествени битови условия на хора, изпаднали в усложнение.

Иванов разяснява също, че след привършване на огромните поправки, придвижването във Варна ще бъде доста по-спокойно и в идващите години най-малко част от проблемите в уличния трафик ще изчезнат.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР