Полицията разби два канала за трафик на мигранти. Разследващите свързват

...
Полицията разби два канала за трафик на мигранти. Разследващите свързват
Коментари Харесай

Разбиха два канала за трафик на мигранти

Полицията разруши два канала за трафик на мигранти. Разследващите свързват ръководителя на единия и с.

30-годишният сирийски жител е живеел в Пловдив и съгласно прокуратурата има данни, че каналът му е работил дълго време. Задържани са още 11 души, българи и чужденци, помагали на сириеца в неговата активност.

Задържаният като уредник на канала е бил в непрекъсната връзка с двама души в Истанбул. Те му давали информация за искащите да преминат незаконно през страната ни. А сириецът осигурявал нужния транспорт посредством трети лица от Харманли, Средец и Хасково.



" Шофьорите са по-често инцидентно набелязани лица от задграничен генезис. Има и българи такива, които взимат към този момент миналите незаконно през границата чужденци и се насочат към сърцето на страната. Тук в Пловдив престояват и по-късно към западна Европа ", сподели Димитър Пехливанов, прокурор в Районна прокуратура-Пловдив.

За транспорта всеки мигрант плащал към 3 хил.евро, парите сириецът получавал по банков път. Според проверяващите, сходна е била схемата и при трафика на мигрантите, чието гонене приключи със гибелта на двама служители на реда в Бургас.



" По първични доказателства има връзка сред него и тези бежанци, които бяха в рейса, след което се случи нещастието в Бургас. По всяка възможност тези хора, които са били прекарани от неговия съизвършител в Истанбул, са били натоварени в този рейс, само че това е въпрос, който ще го изследваме доста задълбочено ", сподели Димитър Пехливанов, прокурор в Районна прокуратура-Пловдив.

Днес беше разрушена група за незаконен трафик и в Сливен. Задържани са 12 души, петима от тях към този момент са с повдигнати обвинявания. При опита на каналджиите да избягат, се е стигнало и до гонка с полицията.

" Има осъществено такова гонене, при което леко са потърпевши два служебни автомобила, единият автомобил се е опитал да избяга, скочил е в едно езеро, само че в края на сметка няма ранени чиновници от Министерство на вътрешните работи, материалните вреди са минимални ", сподели Петър Тодоров – основен секретар на Министерство на вътрешните работи.



Според основния секретар, няма връзка сред двете разрушени групи за трафик на мигранти.

Репортери: Галена Паскова, Деница Торньова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР