Полицията работи по няколко версии за убийството на бизнесмена Петър

...
Полицията работи по няколко версии за убийството на бизнесмена Петър
Коментари Харесай

Разследват се няколко версии за убийството на бизнесмена Петър Христов


Полицията работи по няколко версии за убийството на предприемача Петър Христов. Основната е, че 49-годишният търновец е погубен поради бизнеса си.

Не бива да се изключва и версията, че Христов оказва помощ и за разкриването на групата за отвличания " Наглите ", разяснява някогашният вътрешен министър Румен Петков пред Нова телевизия.

Петър Христов беше прострелян с осем патрона измежду бял ден на столичния бул. " България " в понеделник в близост офиса си. Почина от раните си по-късно във Военно-медицинска академия.

Бизнесменът има необятен набор от бизнеси, като главният му е обвързван с вложения в недвижимите парцели и едно от огромните предприятия в млечната индустрия " Лактима " ЕАД. Близък е и с ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

" Първото, което ще ви кажат във Велико Търново, е че това е индивидът на Цветанов ", сподели Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията пред Нова телевизия. Според него Христов е спорна персона. Бизнесменът е имал охранителната компания " Дито " ООД, която охранява най-големите захарни фабрики у нас. " Той тогава е бил 25-27 годишен и някой му е оказал помощ. Това, което се твърди в региона е, че " Мултигруп " са желали да вземат завода ", сподели Безлов.

" За пръв път неговото име се появява в медиите през 1993-та година. Той е забавен за медиите като част от борческата империя. И самичък той се дефинира като част от нея ", разяснява журналистката Анна Заркова пред Нова телевизия.

" Той е част от борческата империя, някогашен сикаджия като премиера Борисов, някогашен пазач като Косьо Самоковеца, приватизатор. В " Лактима " той влага съвсем 2 милиона, след това е шеф на 300 души, създател е на прелестния план " Търново Хилс " и през 2007 година е най-големият спонсор на ГЕРБ във Велико Търново ", сподели Заркова.

" Тази биография не ви ли припомня нещо от един италински филм за мафията ", попита тя.

" Той споделя: Бил съм в Афганистан, като се върнах в България бях продавач на сергия за зеленчуци, направих компания, охранителна компания, след това и верига от компании, която е на входа и на изхода на захарните фабрики в Горна Оряховица ", цитира Заркова изявленията на убития през годините.

Петър Христов е притежател на холдинга " Пропъртис Мениджмънт Груп ", който сплотява сдружения от хранително-вкусовата индустрия, инфраструктурата, строителството, туризма, финансови и консултанстски компании.

Роден е на 17 ноември 1968 година в Силистра, израснал е в Самоводене. Възпитаник на междинното сержантско военно учебно заведение в Горна Оряховица и Висшето военно учебно заведение във Велико Търново. Завършил е цялостния курс на образование със степен магистър по финанси в Стопанската академия в Свищов.

През 2011 година е член на Съвета на настоятелите на Великотърновския университет и на консултативния съвет към Министерството на районното развиване и благоустройството. През 2008 година е почетен с премията " Велико Търново " за принос в развиването на града, а през 2009 година - с на наградата " Дарител " на Националното съдружие на общините. Семеен, щерка му Михаела е на 22, а синът му Петър – на 9 години.

Според изявления в медиите, Христов е бил член на групировката СИК.

Христов е един от главните спонсори за лекуването на Мануела Горсова, момичето, което изпадна в будна кома след злополука, породена от първенеца по фигурно пързаляне Максим Стависки.

През 2013 година Петър Христов е повдигнат от три организации на ГЕРБ за претендент за народен представител, само че той си прави отказ като споделя, че ще е по-полезен като предприемач.

През 2014 година той получава, от името на " Лактима " ЕАД, специфичен приз " Скритото положително " от Столична община. Причината - компанията взе участие в доста начинания на общината, интензивно подкрепя благотворителната акция " Нека бъдем по-добри ", а съвсем всички нейни чиновници в София са били доброволци при организирането на Фестивала за поп и рок музика в София.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР