Полицията обяви във вторник ареста на 45-годишен мъж в кражба

...
Полицията обяви във вторник ареста на 45-годишен мъж в кражба
Коментари Харесай

45-годишен мъж е арестуван в кражба на статуя на Джаки Робинсън, която не е мотивирана от раса, казва полицията

Полицията разгласи във вторник ареста на 45-годишен мъж в кражба на бронзова скулптура на Джаки Робинсън, която по-късно е открит раздрънкан и изгорял.

Лейтенант от полицията в Уичита Аарон Моузес сподели, че мъжът е бил арестуван по-рано по откъслечен случай и упрекнат в понеделник по голям брой обвинявания, в това число утежняващи незаконни вреди на имущество. Моузес сподели, че е „ доста убеден, че не е обвързвано с раса закононарушение “. Той сподели, че претекстът наподобява е финансов.

Крадци отрязаха бронзовата скулптура от основата й предишния месец в парк в Уичита, Канзас. Само краката на статуята бяха оставени в Макадамс Парк, където към 600 деца играят в младежка бейзболна лига, наречена Лига 42, която е кръстена на униформения номер на Робинсън с Бруклин Доджърс, с които той проби цветовата преграда на висшата лига през 1947 година.

Пожарникарите откриха изгорели остатъци от статуята пет дни по-късно, до момента в който реагираха на пожар в кошче за отпадък в различен парк на към 7 благи (11,27 километра) от не...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР