Полицията използва сила, за да разпръсне участниците в протестите, които

...
Полицията използва сила, за да разпръсне участниците в протестите, които
Коментари Харесай

Протестиращите в Барселона щурмуваха пристанището

Полицията употребява мощ, с цел да разпръсне участниците в митингите, които се пробваха да влязат на територията на пристанището в Барселона, оповестява „ АВС ”, представен от БГНЕС.
По информация на изданието, към 1000 стачкуващи са се пробвали да влязат на охраняваното от националната армия пристанище, с цел да блокират терминала за круизни кораби.
Съобщава се, че досега стачкуващите не са съумели да влязат на нито един от терминалите.
БГНЕС напомня, че през днешния ден в Каталуния се организира всеобща стачка в символ на митинг против произнесените от Върховния съд на Испания присъди против 12 каталунски политици, взели участие в подготовката и провеждането на референдума за самостоятелност на самостоятелната област през 2017 година.
Десетки хиляди стачкуващи с каталунски знамена излязоха по-рано през днешния ден по улиците на Барселона с възгласи „ Независимост! “ и „ Свобода за политическите пандизчии! “ в пети следващ ден на митинги против присъдите на сепаратистките водачи, предават международните организации.
Много от тях започнаха пътешествието си до града в сряда от общини в целия североизточен испански район, откакто Върховният съд осъди девет политици на до 13 година затвор поради несполучливия опит за разединение от Испания през 2017-а.
Присъдите отключиха улично принуждение, каквото Испания не е виждала от десетилетия, като за през днешния ден бе оповестена и стачка.
„ През цялата седмица имаше изпълнени с принуждение произшествия в Каталуня. Причинява ги малцинство, само че доста добре проведено “, съобщи вътрешният министър Фернандо Гранде-Марласка на конференция и добави: „ Техните дейности няма да останат ненаказани “.
Няколко съществени улици в Барселона бяха затворени за трафик в очакване на демонстрациите. Влакове и метрото се движат с разводнен график поради стачката на профсъюзите.
А признакът на града - катедралата Саграда Фамилия, бе затворен поради митингите.
Над 50 полета бяха анулирани от летище „ Ел Прат “.
Общината заяви, че 700 контейнера за боклук за били подпалени от началото на митингите и пресметна, че вредите за града са за над 1,5 млн. евро. 
Вчера младежи, наметнати с каталунски флагове, се събраха на кротичък митинг в Барселона. По-късно обаче радикални стачкуващи заградиха улици, подпалиха контейнери с боклуци и маси на заведения по стилната улица " Рамбла де Каталуня " в сърцето на туристическия квартал. Полицията употребява мощ в центъра на Барселона в опита си да предотврати конфликти сред последователи на независимостта и крайнодесни радикали, които се афишират за единение на Испания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР