Полицията и Община Перник са предприели редица мерки за осигуряване

...
Полицията и Община Перник са предприели редица мерки за осигуряване
Коментари Харесай

Полицията в Перник с редица мерки броени часове преди Сурва

Полицията и Община Перник са подхванали редица ограничения за обезпечаване на публичния ред, сигурността, сигурността на придвижването и безпроблемното осъществяване на 30-ия Международен фестивал на маскарадните игри " Сурва ", оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Ангажирани са всички чиновници на институцията, в това число представители от Столичната дирекция на вътрешните работи и дирекция " Жандармерия ".

През трите дни на изявата приблизително по над 120 служители на реда ще охраняват мероприятието. Осигурени са и задоволителен брой дежурни групи, които да отработят вероятно зародило произшествие или осъществено закононарушение. Ще бъдат обезпечени и екипи на Центъра за незабавна здравна помощ и Районна работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", които да реагират навреме при потребност.

Органите на реда умоляват жителите да бъдат извънредно бдителни, с цел да не станат жертва на обири. Поради огромното скупчване на хора е належащо да се реализира необикновен контрол на дребните деца от техните родители. От ОДМВР припомнят, че при възникването на какъвто и да е проблем, би трябвало да се потърси съдействието от най-близко стоящия служител на реда и по-късно да се алармира на телефон 112.

От бранш " Пътна полиция " припомнят на жителите никога да не сядат зад кормилото след приложимост на алкохол или упойващи субстанции, както и да се съблюдават всички ограничавания на придвижването и да паркират на авансово оповестените за това места. В колите също по този начин не би трябвало да се оставят скъпи движимости и предмети, които биха привлекли вниманието на недобросъвестни жители.

Освен в централната градска част, където ще бъдат фестивалните дефилета, засилено полицейско наличие ще има и на паркингите за коли, в междублоковите пространства, местата за настаняване на посетители и основните кръстовища, водещи към центъра на регионалния град.

Организаторите на фестивала " Сурва " оповестиха, че се чака над 10 хиляди участници да станат част от програмата му. Маскарадните дефилета ще стартират на следващия ден и ще продължат в идващите два дни, с цел да могат всички искащи да покажат традицията на своя район пред многочислената аудитория. Утрешният ден ще бъде неучебен за учениците от община Перник.

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР