Полиция и военни в Чехия създадоха 500 контролно-пропускателни пункта, страната

...
Полиция и военни в Чехия създадоха 500 контролно-пропускателни пункта, страната
Коментари Харесай

Чехия осигурява коронавирус блокадата с 30 000 полицаи и войници по пътищата

Полиция и военни в Чехия сътвориха 500 контролно-пропускателни пункта , страната е една от най-тежко засегнатите от ковид страни в Европейски Съюз и в понеделник доста ограничи свободното придвижване , оповестява АП.

Около 30 000 чиновници са взели участие в невиждана интервенция за налагане на строго ново ограничаване , което не разрешава на хората да пътуват до други окръзи, в случай че не се постанова да отидат на работа или не би трябвало да се грижат за родственици.

Това е част от поредност от ограничения , които влязоха в действие в понеделник, защото централноевропейската страна се стреми да забави разпространяването на мощно инфектиран вид на вируса , открит за първи път във Англия.
 Чехия стяга ограниченията след рекордна заболеваемост от ковид
Чехия стяга ограниченията след рекордна заболеваемост от ковид

За да се предотврати " злополука " в лечебните заведения заради скока на разпространяването

Премиерът Андрей Бабиш разяснява, че задачата на мярката е да се предотврати колапс на лечебните заведения в страната , които се грижата за пациенти с COVID-19.

На фона на скок в инфекциите с английския вид, от 7049 пациенти с COVID-19 в чешките лечебни заведения в неделя, 1 507 се нуждаят от интензивно лекуване .

Откакто Чехия записва първите трима души, инфектирани с ковид на 1 март предходната година, над 1,24 милиона са доказаните случаи, а 20 469 са смъртните случаи .

От понеделник хората в Чехия, които излизат за спорт, не би трябвало да напущат общината си. Само магазините за продажба на артикули от първа нужда остават отворени .

Експерти обаче предизвестяват, че ограниченията не са задоволителни, с цел да спрат вируса . " Считам за най-важни ограничения тези, които не са приложени ", сподели биохимикът Ян Трънка пред Чешкото публично радио. " Това е да се лимитират контактите в работата , изключително промишлеността. "

Едва в понеделник чешкото държавно управление стартира да изисква всеобщо тестване на чиновници на доброволни начала. Очакваше се това да стане наложително в петък в компании с повече от 250 служащи.

Министърът на промишлеността и търговията Карел Хавличек отхвърли апелите да се затворят най-малко някои фабрики и заводи като " нереалистични ".

Междувременно страната форсира програмата си за имунизация , като общопрактикуващите лекари се причисляват към центровете за имунизация. Поставени са над 650 000 дози ваксини . Бабиш съобщи, че се чака 1 милион ваксини да дойдат по стратегия на Европейски Съюз през март и още 2,6 милиона през април.

В знак на взаимност три района в прилежаща Германия изпратиха на Чехия 15 000 дози от имунизацията AstraZeneca и да се опитат да управляват пандемията по границата.

Бабиш и президентът Милош Земан също обявиха, че ще употребяват съветската ваксина " Спутник V " , даже в случай че тя не бъде утвърдена от Европейската организация по медикаментите.
 Чешкият министър председател прикани за по-строго блокиране против ковид
Чешкият министър председател прикани за по-строго блокиране против ковид

Бабиш: Очакват ни пъклен дни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР