Полицейският синдикат на Йейл разпространява „подвеждаща“ листовка за нивата на престъпността за първокурсници, казва университетът

...
Когато новите студенти пристигнаха в кампуса за есенния семестър в
Коментари Харесай

Когато новите студенти пристигнаха в кампуса за есенния семестър в университета Йейл, им бяха дадени листовки, съдържащи „подвеждаща … обезпокоителна и подстрекателна реторика“ относно безопасността на училището, според служители на университета.

Листовките, озаглавени „Добре дошли в Йейл: Ръководство за оцеляване за студенти първа година от университета Йейл“, бяха разпространени от Благотворителната асоциация на полицията в Йейл, синдикат, представляващ полицейските служители в Йейл, и включваха покрит с наметало череп.

Листовките твърдят, че нивата на престъпност и насилие в Ню Хейвън са „шокиращо високи“ и „се влошават“, според брошурата на Йейлската полицейска благотворителна асоциация.

Листовките също така посочват, че броят на убийствата, кражбите с взлом и кражбите на моторни превозни средства са се увеличили тази година.

„Въпреки това, някои Yalies успяват да оцелеят в Ню Хейвън и дори да запазят личната си собственост“, се казва във флаерите, последвани от съвети за студенти, включително да не излизат на улицата след 20:00 часа. и избягване на обществен транспорт.

CNN се свърза с президента на полицейския синдикат Майк Хол за коментар.

Ронел Хигинс, асоцииран вицепрезидент на Йейл за обществена безопасност и ангажираност на общността, каза в изявление, че кампусът продължава да наблюдава спад в престъпността, особено насилствените престъпления.

Той каза, че най-често докладваните престъпления в кампуса са кражби на лаптопи, мобилни телефони и необезопасени моторизирани превозни средства.

 Листовките бяха раздадени, когато първокурсниците пристигнаха за новия срок. class= Флаерите бяха раздадени при пристигането на първокурсниците за новия срок. WFSB

Подаръчните материали от Благотворителната асоциация на полицията в Йейл, която в момента е в процес на преговори за договор с университета, „целят (да създадат) страх сред новите студенти и техните семейства“, каза Хигинс.

„Йейл се ангажира с безопасността и благосъстоянието на нашите студенти, преподаватели, служители, съседи и посетители и ние недвусмислено осъждаме безотговорните и безразсъдни действия на онези, които избраха да разпространят тази неточна информация“, каза той, добавяйки Обирите и кражбите с взлом в целия Ню Хейвън също са намалели.

 Републиканският кандидат за президент, губернаторът на Флорида Рон ДеСантис говори по време на събитие за набиране на средства за републиканския представител Ашли Хинсън от Айова на 6 август в Сидър Рапидс, Айова. DeSantis прие закон през май, ограничаващ достъпа на транссексуални до процедури и бани. class= Републиканският кандидат за президент, губернаторът на Флорида Рон ДеСантис говори по време на събитие за набиране на средства за републиканския представител Ашли Хинсън от Айова на 6 август в Сидър Рапидс, Айова. DeSantis прие закон през май, ограничаващ достъпа на транссексуални до процедури и бани. Чарли Нейбъргол/AP

Градските лидери, включително кметът на Ню Хейвън и началниците на полицията в града и полицейското управление на Йейл, осъдиха листовките на пресконференция във вторник, според WFSB, филиал на CNN.

Началникът на полицейското управление на университета Йейл, Антъни Кембъл, каза, че листовката на полицейския синдикат не отразява гостоприемния дух на полицейското управление на кампуса, съобщи WFSB.

„Когато приветствате някого във вашата общност, вие го прегръщате, подкрепяте го и гарантирате, че е успешен тук“, каза кметът Джъстин Еликер, съобщи WFSB.

„Вие не насърчавате страха, не насърчавате дезинформацията, не заблуждавате хората относно дома, който е техният нов дом.“

Еликър каза, че листовките на полицейския синдикат са „невероятно обидни“ и плашат пристигащите студенти с неточно представяне на Ню Хейвън.

„Напълно уважавам правото на синдиката да се организира, да се застъпва за добър договор, но това преминава границата“, каза кметът, според WFSB.

 На снимката са университетските полицейски офиси в кампуса на Йейл. class= Офисите на университетската полиция в кампуса на Йейл са на снимката. WFSB

Майк Лоулър, професор от университета в Ню Хейвън и полицейски комисар в Ню Хейвън, описва сцената, нарисувана от листовката, като „антиутопичен адски пейзаж“.

Лоулър каза, че флаерът на благотворителната асоциация на полицията в Йейл изглежда подобен на листовката на благотворителната асоциация на полицията в Ню Йорк от 1975 г., озаглавена „Добре дошли в Fear City: Ръководство за оцеляване за посетителите на град Ню Йорк“.

Копие от листовката от 1975 г., споделена с CNN от офиса на кмета на Ню Хейвън, също показва изображение на същия прикрит череп, представен на листовката на полицейския синдикат в Йейл.

„Мисля, че да изплашиш първокурсници, особено когато са със семействата си и това е наистина нежен момент като началото на кариерата им в колежа, да бъдеш изплашен по този начин наистина оставя лош вкус в устата ти“, студент от Йейл Сови Фам каза пред WFSB.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР