Полицейският профсъюз в Германия призовава Бундесрата (горната камара на парламента),

...
Полицейският профсъюз в Германия призовава Бундесрата (горната камара на парламента),
Коментари Харесай

Полцията в Германия призова за плавно узаконяване на канабиса

Полицейският синдикат в Германия приканва Бундесрата (горната камара на парламента), да внесе промени в законопроекта за отчасти узаконяване на канабиса, преди той да бъде одобрен като закон и на 1 април да влезе в действие, заяви ДПА.

„ Особено съжаляваме, че законът не планува временен интервал, който да разреши на полицията, митниците, правосъдните управляващи и службите за обществени грижи за младежта в страната да се приготвят за новата правна обстановка “, съобщи заместник-председателят на профсъюза Александер Пойц в писмо до ръководителя на Бундесрата Мануела Швезиг.

Полицейският синдикат желае от Швезиг да изпрати законопроекта до комисията за ходатайство на идващото съвещание за изясняване на неразрешените въпроси. Според профсъюза в противоположен случай ще има правна и оперативна неустановеност, като неразрешените въпроси включват въздействието на използването на канабис върху придвижването по пътищата и методите за установяването й при водачите при липса на съответното съоръжение.

Полицейският съюз на Германия също по този начин се безпокои, че незаконните банди бързо ще се приспособят към новата правна обстановка, ще трансформират модела си на облага и е допустимо бързо да открият нови пазарни ниши, в случай че законът влезе в действие без промени.

На 23 февруари Бундестагът (долната камара на парламента) одобри законопроект, допускащ на пълнолетните да имат до 25 грама канабис за персонална приложимост на публични места. До три растения канабис ще бъдат позволени за развъждане вкъщи, както и съхраняването там на до 50 грама от дрогата за персонална приложимост.

Пушенето на канабис ще бъде неразрешено във и в радиус от 100 метра към учебни заведения и спортни обекти.

Бундесратът би трябвало да прегледа законопроекта идния петък. Той не изисква утвърждението на горната камара, само че тя може да сезира комисията за ходатайство с Бундестага и да забави процеса на одобряването му.

До момента три комисии в Бундесрата са предложили планът да бъде изпратен на комисията за ходатайство. Единствено транспортната комисия предлага той да бъде признат в сегашния си тип.

Говорителят по здравната политика на групата на Зелената партия в Бундестага Янош Дамен прикани 10-те държавни управления на федерални провинции, където партията взе участие в ръководещата коалиция, да се разгласят срещу сезиране на комисията за ходатайство.

„ Много неща допускат, че, в случай че законът влезе в комисията за ходатайство, той няма да излезе от там “, съобщи Дамен. Това значи, че законопроектът ще бъде провален.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР