Полицейските действия се извършват съгласно план, утвърден от директора на

...
Полицейските действия се извършват съгласно план, утвърден от директора на
Коментари Харесай

Мащабна спецакция в Ботевград, над 10 са задържани

Полицейските дейности се правят според проект, одобрен от шефа на ОДМВР- София, с присъединяване на чиновници на секторите „ Противодействие на престъпната престъпност “, „ Противодействие на икономическата престъпност “, отдел „ Охранителна полиция “ в регионалната дирекция и сътрудниците им от РУ- Ботевград. Линиите, по които се организира профилираната интервенция, са противопоставяне на стандартната престъпност, държане и разпространяване на наркотични субстанции и акцизни артикули без български бандерол, нелегално оръжие, определяне на търсени лица и други, оповестиха от пресцентъра на ОДМВР - София.
През миналото денонощие на територията на РУ- Ботевград са тествани общо 13 адреса и са арестувани 10 души. При осъществено претършуване на частен адрес в града криминалистите са разкрили и иззели 50 грама суха зелена тревиста маса, реагираща на канабис, както и мелничка /гриндер/. 29- годишната обитателка на адреса е арестувана за период до 24 часа и по случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 354А от Наказателен кодекс. Освен нея са арестувани още шест проституиращи дами и трима души без документи за идентичност.
На различен от тестваните адреси- в с. Врачеш, полицейските чиновници са открили джип „ Мицубиши Паджеро “ с намеса на рамата /заличена рама/. Автомобилът е конфискуван по надлежния ред, а изясняването на случая продължава. На други два адреса са открити движимости, предмет на кражба от хипермаркет в Ботевград, по отношение на което са формирани досъдебни производства, работата по цялостното документиране на които продължава.
Специализираната интервенция продължава и в границите на днешния ден взаимно със чиновници на жандармерията. При осъществена инспекция на частен адрес в Ботевград са открити и конфискувани към 200 литра наливен алкохол без български акцизен бандерол. Обитателят на адреса е арестуван за период до 24 часа. В с. Новачене е открито нелегално присъединение на частен дом към електроразпределителната мрежа. От различен парцел в същото село пък е конфискуван газов револвер, нерегистриран по надлежния ред.
Проверените от сутринта досега лица са 170, а моторните транспортни средства 110. Съставени са 10 акта и 4 фиша по ЗДвП. 12 души са арестувани по отношение на осъществени обири.
Полицейските дейности не престават.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР