Полицейски участък към Районното управление на МВР в Карлово бе

...
Полицейски участък към Районното управление на МВР в Карлово бе
Коментари Харесай

Карловското село Розино вече си има полицейски участък

Полицейски сектор към Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Карлово бе открит в карловското село Розино с тържествена гала през днешния ден. Лентата прерязаха заместител основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Димитър Кангалджиев, шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив ст. комисар Георги Чергов и кметът на община Карлово Емил Кабаиванов, оповестиха от Министерството на вътрешните работи.

Кангалджиев дефинира откриването новия сектор като следващ образец за положително взаимоотношение сред локалните институции, Министерство на вътрешните работи и държавната власт. По думите му с обезпеченото непрекъснато полицейско наличие в района ще се реализира освен по-голямо чувство за сигурност у хората, само че и оптимално съкращаване на времето за реакция на техните сигнали. Според Димитър Кангалджиев и управлението на Министерство на вътрешните работи като цяло чиновниците ще работят с доста повече упоритост и мотивация, когато са основани нужните условия за това.

Новият сектор е ситуиран на втория етаж на напълно реновираната постройка на здравната работа при източния вход на селото, като има независим вход. Работните пространства са изцяло обзаведени и климатизирани и са доста по-удобни от откритата през 2019 година полицейска приемна наоколо.

В сектора ще работят 25 служители на реда - шеф, двама чиновници по направление " Криминална полиция ", 8 - в направление " Териториална полиция ", и 14 - " Охрана на публичния ред ". Подразделението ще разполага с 3 патрулни автомобила и мотоциклет за денонощен патрул на територията на обслужваните осем обитаеми места - град Клисура и селата Розино, Слатина, Столетово, Христо Даново, Кърнаре, Певците и Иганово.

Средствата за ремонт на помещението - над 137 000 лв., са отпуснати от бюджета на община Карлово с решение на Общинския съвет. Проектът е част от ограниченията за трайно повишение на публичния ред и сигурност и гарантиране спокойствието на жителите в региона.
 В село Лозен недоволстват, че нямат полицейски сектор
В село Лозен недоволстват, че нямат полицейски сектор

В селото имало един служител на реда, който не вършел никаква работа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР