Полицейски служител, шофирал след употреба на алкохол, е задържан след

...
Полицейски служител, шофирал след употреба на алкохол, е задържан след
Коментари Харесай

Пиян полицай катастрофира в Кюстендилско

Полицейски чиновник, карал след приложимост на алкохол, е арестуван след злополука в Кюстендилско, оповестиха от полицията в региона.

Сигналът за пътнотранспортното произшествие в региона на село Горна Гращица, община Кюстендил, е постъпил в полицията през вчерашния ден следобяд. На място е ориентиран екип на бранш " Пътна полиция " към ОДМВР – Кюстендил. Според първичните данни случаят е зародил сред два леки автомобила – " Опел ", каран от 71-годишен мъж, и " Шкода ", зад кормилото на която бил 49-годишен. При произшествието няма потърпевши хора, прецизираха от полицията.

Пътните служители на реда тествали с техническо средство двамата водачи за приложимост на алкохол и опиати, тестът на 49-годишния отчела позитивен резултат за съществуване на алкохол в издишания въздух - над 1,2 промила. Мъжът, който е чиновник на районно управление (на МВР) – Бобов дол, карал в извънработно време, е арестуван с полицейска заповед за период до 24 часа.

В обслужването на произшествието е взел участие и дежурен следовател. По случая е формирано следствено дело, прецизираха още от полицията. Спрямо полицейския чиновник ще бъдат подхванати и плануваните в закона дисциплинарни дейности.

Все още не е повдигнато обвиняване на служителя на Министерство на вътрешните работи, евентуално това ще стане през днешния ден следобяд, споделиха за Българска телеграфна агенция от Районната прокуратура в Кюстендил.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР