Полицейски служител мамил хора в Троянско и им събирал такси,

...
Полицейски служител мамил хора в Троянско и им събирал такси,
Коментари Харесай

Полицай събирал такси за охрана като служител на "Делта гард"

Полицейски чиновник мамил хора в Троянско и им събирал такси, представяйки се за чиновник на частната охранителна компания " Делта гард ". Тази неуместна история се вижда в правосъдните решения, защото служителят на реда е уволнен за тежко нарушаване на служебната дисциплинираност и е обжалвал наказването си пред административния съд. А неотдавна е изискал и да бъде анулирано влезнало в действие правосъдно решение с аргумента, че има нови условия, изскочили от следствието, което прокуратурата води по случая от 2019 година насам.

Неотдавна Върховният административен съд оставя без почитание настояването за обновяване.

И.К. е уволнен през 2019 година от Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Троян, където е бил младши контрольор. Дисциплинарната инспекция против него открила, че е взимал суми за защита от притежатели на частни парцели в села в община Троян, като се представял за чиновник " Делта гард ", където е работил, преди да бъде назначен в Министерство на вътрешните работи. За взетите суми издавал собственоръчно написани и подписани квитанции. За случая била сезирана и прокуратурата и към момента тече следствие, се вижда още от делото. Едва при започване на тази година са правени очни ставки, на които в действителност се базира и настояването на И.К. за обновяване на делото против уволнението му.

Случаят станал прочут на Министерство на вътрешните работи, откакто разнообразни хора подали жалби за измамата.

В едно от правосъдните решения по проблема са разказани и измамите. През май 2019 г. И. К. взел от жена от с. Черни Осъм сумата от 240 лв. с обещанието да й купи бира. От различен човек в село Дебнево младши инспекторът взел 30 лева за защита на парцела му, за което собственоръчно му написал квитанция. След месец взел 16 лева от различен гражданин на Дебнево за защита и още веднъж издал разписка. От едно семейство взел 30 лева, а от други хора - 72 лева

Част от потърпевшите декларират в обясненията си, че знаели че К. работи в Министерство на вътрешните работи, само че все пак, подведени от него, са му давали парите за защита. 

Вижте и:
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР