Полицейски началник от Пловдив е арестуван по подозрение, че е

...
Полицейски началник от Пловдив е арестуван по подозрение, че е
Коментари Харесай

Арестуван е полицейски шеф, подозират го в участие в схема за телефонни измами

Полицейски шеф от Пловдив е задържан по съмнение, че е бил забъркан в скица за телефонни измами. Зам.-началникът на Трето районно ръководство Стоян Павлов, по прочут като Палата, е бил арестуван през днешния ден от чиновници на Вътрешна сигурност. Арестът идва броени дни след серия брутални телефонни измами в Пловдив, при които в границите на седмица десетина възрастни пловдивчани бяха " ужилени " с хиляди левове, оповестява " Трафик нюз ".

В множеството случаи измамата е протекла по еднакъв сюжет. На телефона на пенсионера се обаждал мъж, представящ се за контрольор Христов, който съобщавал че полицията е по следите на тайфа измамници, които са набелязали въпросните баба или дядо.

Предупреждавал ги, че ще получат позвъняване и опасност, а откакто това фактически се случвало, " инспекторът " ги карал поради ограничения за сигурност да хвърлят през терасата всички свои спестявания. Така единствено за няколко дни десетина възрастни пловдивчани са дали близо 70 хиляди лв.. Сред " ужилените " е и майката на полицейски чиновник от Трето районно.

При акция на полицията преди няколко дни бяха арестувани 6 телефонни измамници за случаите, от които в ареста остават двама.

Стоян Павлов дълги години бе чиновник на бранш " Издирване ", а по-късно бе трансфериран в Трето районно. През 2012 година той работи като областен контрольор в районното, когато в нощта на 16 януари пламват двата автомобила на фамилията му. На ул. " Пере Тошев " в Кючук Париж са опожарени са " Алфа Ромео " и " Пежо ", благосъстоятелност на брачната половинка на Палата, която е чиновник в КАТ. Подпалвачите обаче по този начин и не са хванати, а закононарушението не е разкрито.

Има разнообразни версии, в това число и с престъпен отенък, само че те остават недоказани. Павлов продължава нагоре по кариерната стълбица и стига до зам.-началник на едно от най-големите районни в Пловдив.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР