Полицейски час и други ограничения заради вируса се връщат в

...
Полицейски час и други ограничения заради вируса се връщат в
Коментари Харесай

Испания затяга мерките и връща полицейския час заради Covid-19

Полицейски час и други ограничавания поради вируса се връщат в доста райони на Испания, до момента в който страната се пробва да ограничи повишаването на случаите с по-заразния вариант на ковид Делта, изключително измежду неимунизираните младежи.

Очаква се по-късно в сряда североизточната област Каталуния да изиска от съдилищата позволение да наложи нощен полицейски час в най-тежко засегнатите си градове, в това число Барселона. Областта върви по стъпките на прилежащия район Валенсия, който към този момент получи зелена светлина за възобновяване на комендантски час в 32 града.

Северният район Кантабрия също работи за налагане на комендантски час. Каталуния, епицентърът на скока на инфекциите в Испания, към този момент разпореди през последните дни публичните действия да завършват в среднощ и ограничи събиранията до не повече от 10 души.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Португалия постанова вечерен час в голям брой градове, включител...

Скокът на случаите в района последва отварянето на нощните клубове на 21 юни и края на образователната година. " Числата са повече от неприятни. Откровено са доста, доста неприятни ", сподели секретарят по публично опазване на здравето на Каталуния Хосеп Мария Аргимон.

Заболеваемостта измежду хората на възраст сред 20 и 29 години в Каталуния е скочил до 3311 случая на 100 000 души, в съпоставяне със приблизително 437 случая измежду хората от всички възрасти. През последните две седмици в Каталуния, чието население е към 7,7 милиона души, са диагностицирани близо 80 000 нови инфекции.

Кметствата желаеха помощ за ограничение на достъпа до плажове и паркове, местата на огромни събирания, откогато Испания подвигна националния комендантски час при започване на май.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Португалия, Испания и Германия издадоха нови правила за пътешестване в опит да лимитират разпространяване...

" Това, което ни изненада, беше скоростта на инфекциите... пристигна доста бързо ", съобщи заместник-директорът на болничното заведение " Белвитж " в Барселона Алваро Аркоча пред AFP. Броят на пациентите с COVID-19 в болничното заведение е скочил до 110 от единствено 20 преди две седмици. А междинната им възраст - 44 години - е по-ниска спрямо предходните талази, наклонност, следена в цяла Испания.

Програмата за имунизация в страната работи по възрастови групи, тъй че хората на 20 и 30 години едвам в този момент стартират да се ваксинират, което ги прави уязвими за новия вариант Делта.

За разлика от други талази от инфекции, смъртните случаи остават ниски и досега интензивните отделения в болничното заведение не са претрупани с пациенти с COVID-19, евентуално тъй като пациентите са по-млади.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР