Полицайката Симона Радева от Първо РПУ, която е била до

...
Полицайката Симона Радева от Първо РПУ, която е била до
Коментари Харесай

Полицайката Симона Радева работила черно при Семерджиев, осигурявала му чадър при проверки

Полицайката Симона Радева от Първо РПУ, която е била до шофьора-убиец Семерджиев сега на зверската злополука в София, на процедура е работила " на черно " при него. Радева пътувала е със Семерджиев, с цел да му обезпечава " полицейски чадър ", в случай че се стигне до прекъсване от полицейски патрул за инспекция.

Това е работната версия все още на " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи, научи Епицентър.бг.

Приятелят ѝ, който е от Четвърто РПУ, явно се е занимавал със същото.

Симона Радева, която е пособия на виновника за адската злополука на бул. „ Черни връх “, го е допускала до секретна информация.

Според източници на Българска национална телевизия, тя е имала връзка със Семерджиев и когато не е била на работа, е оставяла радиостанцията си. Така той е можел да подслушва работата на полицейските чиновници.

Прави усещане, че Радева е признала пред " Вътрешна сигурност " съществени детайлности, свързани с работата на автомивката на Георги Семерджиев в подземния паркинг до " Маринела ".

Както към този момент написахме, Радева е доведена наложително в Националната следствена работа, защото е отказала да се яви непринудено и да даде показания.

МВР-министърът в оставка оповести със забавяне обстоятелството, че шофьорът-убиец е имал полицейски чадър, въпреки да му е бил прочут 12 часа след злополуката. Всъщност Министерство на вътрешните работи продължава да крие тази информация.
Вътрешният министър премълча два дни, че Георги Семерджиев е карал дрогиран джипа си в компанията на млада полицайка

Симона Радева признала, че се познава с Георги Семерджиев от няколко години.

Всяка седмица имало процедура - десетки полицейски чиновници на Първо РПУ (основно от филиала на ул. Г.С.Раковски) и Четвърто РПУ, (на чиято територия стана тежката катастрофа), да посещават автомивката на хотел " Маринела " с персоналните си коли, където те били измивани гратис.

Признанието Радева направила при разпити от Дирекция " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи.

Разкритието, че десетки служители на реда са упражнявали чадър над шофьора-убиец Георги Семерджиев, е станало причина за опита за паническото укриване от вътрешния министър в оставка Бойко Рашков, на информацията, че Радева е пътувала с дрогирания Семерджиев сега на злополуката, написа Труд.

Семерджиев държал автомивката.

Същата нощ, чиновник на Семерджиев му докарал стълба от автомивката на хотел " Маринела " до адреса в кв. " Лозенец ", с цел да може шофьорът-убиец да се качи в дома си. Семерджиев е бил без ключове, те изпаднали при злополуката.

Радева е била в автомобила на някогашния футболист Георги Семерджиев във съдбовната злополука на столичния бул. " Черни връх ", при която починаха две млади девойки. Семерджиев, който незабавно избяга от мястото на случая, беше арестуван часове по-късно при полицейска акция в квартал " Лозенец ".

" Много се надявам всеки миг да получа информация за една друга свидетелка, която към този момент би трябвало да бъде в Столична дирекция на вътрешните работи. Разпоредил съм детайлно да се обясни по какъв начин един подобен човек съумява да избяга от инспекциите, когато е бил спиран от Министерство на вътрешните работи. Днес едно от разпорежданията ми беше неотложно да се обясни случая в елементи ", съобщи през днешния ден МВР-шефът Бойко Рашков на изключителния брифинг по случая.

По-късно стана ясно, че е взета е кръвна проба на Георги Семерджиев, както и от полицайката, която му е помогнала да се укрие.

Това се е случило след позволение от арбитър, тъй като двамата са отказали непринудено.

При злокобната злополука починаха две млади дами.

Шофьорът с 50 прегрешения към този момент е с повдигнато обвиняване.

Следователи допускат, че при съдбовния случай на кръстовището на бул. " Черни връх ". Семерджиев е карал със скорост в пъти над позволената.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР