Срещнаха служители на огнестрелни оръжия „разбираемо разтревожени“, след като стрелецът беше обвинен в убийството на Крис Каба

...
Полицаят, обвинен в убийството му, наречен само като NX121 след
Коментари Харесай

Полицаят, обвинен в убийството му, наречен само като NX121 след заповед за анонимност, издадена от окръжен съдия, се яви пред Уестминстърския магистратски съд и Олд Бейли в четвъртък.

Сър Марк Роули каза, че се е срещнал със 70 служители на огнестрелни оръжия, които работят в цял Лондон след обвинението в убийството.

Той каза, че разбира "защо много от тях отразяват потенциалната цена на такива тежки отговорности“. много време, тъй като искат да направят това".

Изображение: Крис Каба почина през септември миналата година

В изявление сър Марк каза: "Тази седмица офицер от Метрополитен беше обвинен в убийство след фаталната стрелба на Крис Каба.

Полицай, обвинен в убийството на Крис Каба, се явява в съда

„Не мога да говоря за този случай конкретно като производство са много активни и имам предвид въздействието, което това оказва върху всички пряко засегнати.

„В четвъртък се срещнах със 70 служители на огнестрелни оръжия, за да обмисля събитията от тази седмица.

< p>„Подобно на мен, те разбират значението на прозрачността и отчетността и признават ужасния ефект върху всички участници в много редките случаи, когато полицията използва смъртоносна сила.

„Това въздействие се изостря от много бавната скорост, с която протичат разследванията, съдебните процеси, разследванията и изслушванията, което означава, че животът на всички засегнати е задържан за много години."

Изображение: Среща с полицейския комисар Марк Роули

Сър Марк продължи: "Те бяха разбираемо разтревожени, докато обмислят как другите могат да оценят техните решения за част от секундата години след събитието, с лукса да направят това толкова време, колкото искат, и ефекта, който това може да има върху тях и техните семейства.

< p>„Докато продължавам работата си днес, нашите офицери за огнестрелни оръжия са в патрул, разположени в проактивни операции за престъпност и борба с тероризма, както всеки ден.

„Те не само са подготвени да се изправят срещу въоръжените и опасни за защита на лондонските общности, но те го правят, осъзнавайки уникално интензивната и продължителна лична отговорност, с която ще се сблъскат за своите оперативни решения за част от секундата.

„Наистина разбирам защо много от тях размишляват върху потенциалната цена на толкова тежки отговорности.

„Храбростта идва в много форми.

„Когато офицерите имат нивата на несигурност и притеснение, които видях в моите колеги днес, просто влизат и вършат работата си, а не да знаят какви инциденти им предстоят е смело."

В миговете преди стрелбата г-н Каба беше влязъл в Къркстал Гардънс и се сблъска с маркирана полицейска кола.

Полицаят стреля един изстрел и уцели г-н Каба в главата.

Рекордерът на Лондон Марк Лукрафт KC каза на стрелеца, че изслушването за пледиране и подготовка за процеса ще бъде насрочено за 1 декември, с възможна дата на процеса на 9 септември следващата година .

NX121 беше освободен под гаранция при условие, че живее на посочен адрес, предаде паспорта си и не кандидатства за международни документи за пътуване.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР