Полицай от Сиатъл Даниел Одерер напусна патрула, след като се засмя на смъртта на жена, блъсната фатално от полицейски джип

...
Полицай от Сиатъл и синдикален лидер е разследван за смях
Коментари Харесай

Полицай от Сиатъл и синдикален лидер е разследван за смях и безчувствени забележки относно смъртта на жена от Индия, която беше ударена от полицейски джип е бил свален от патрулиране, каза полицията.

Полицейското управление в Сиатъл потвърди в четвъртък, че пътният служител Даниел Одерер „е бил преназначен административно на неоперативна позиция“, съобщи The Seattle Times. Преназначаването идва седмица, след като група полицейски наблюдатели призова Одерер да бъде отстранен без заплащане. Не беше ясно веднага кога Одерер е бил отстранен от службата по движението и преназначен.

Одерер, който е вицепрезидент на Гилдията на полицейските служители в Сиатъл, е разследван, след като беше публикуван запис от камерата на тялото му, че изобразява го как се смее и шегува по време на телефонен разговор с президента на профсъюза Майк Солан. Обаждането се случи в часовете, след като друг полицай, Кевин Дейв, в полицейския си SUV блъсна и уби 23-годишната студентка Яахнави Кандула, докато тя пресичаше улица на 23 януари.

Дейв е шофирал 74 мили в час в зона от 25 мили в час, когато се насочи към обаждане за свръхдоза наркотици. Той започнал да спира по-малко от секунда преди да удари Кандула, според доклада на детектив. В доклада се казва, че Дейв е шофирал с 63 мили в час, когато е ударил жената и че скоростта му не е позволила на Кандула или Дейв достатъчно време да „открият, адресират и избегнат опасност, която се е появила“.

Съобщава KIRO-TV.< /p>

„Това просто го опетнява. Не само за офицерите от Сиатъл, но и за всеки офицер в нашата страна. Това ви показва тяхната култура. Че някои от нас са ценени, а други не. Някои животи са ценени, а други не и не изглежда добре“, каза Виктория Бийч, председател на Консултативния съвет на афро-американската общност към полицейското управление в Сиатъл.

Бийч работи заедно с полицията в Сиатъл през последните пет години, за да подобри расови отношения между полицията в Сиатъл и общността. Тя каза пред КИРО-ТВ, че от кадрите й се превива стомахът.

"Просто ми е яд и мъка за семейството. Можете ли да си представите, че като ваш любим човек се подиграват", каза тя .

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР