Полицай от Сандански успя да реализира проект, започнат през 2017

...
Полицай от Сандански успя да реализира проект, започнат през 2017
Коментари Харесай

Полицай създаде приложение за бедствия, което да помага на хора и доброволци

Полицай от Сандански съумя да осъществя план, стартират през 2017 година, обединявайки концепциите на доброволци от цялата страна, за основаване на мобилно приложение, което да е в помощ на всички хора при бедствия. То носи името RESCUER, което в превод на български език значи „ избавител ”.
Прочетете още
Идеята се е родила още преди 6 години, само че неналичието на средства е серпантина реализацията ѝ. През всичките тези години Костадин Карамитов, който работи в системата на Министерство на вътрешните работи, дружно със Съюза на българските спасители са събирали средства (до момента над 15 000 лева), с цел да може приложението да види бял свят и да е изцяло гратис за хората. От няколко дни приложението към този момент е реалност, само че за момента е налична единствено за консуматори на операционна система Андроид, като в най-кратки периоди ще бъда налична и за iOS.

Повече за самото приложение и по какъв начин работи:

- Цел: Информираност на потребителите за настъпили катастрофи в избран регион на Република България.

- Принцип на работа: Подават се действителни сигнали в приложението за настъпило произшествие на несъмнено място. Посочва се типа, локация и часът на пораждане. Посочва се дали има потребност от подпомагане.

Важно е да се означи, че подаването на сигнала през приложението е единствено до потребителите на приложението и НЯМА нищо общо със подаване на сигнал до незабавен телефон 112.

- Приложението дава опция да се подават сигнали, като всеки искащ да помогне може да дефинира радиуса на сигналите, които да му се демонстрират, по отношение на неговото местоположение (10, 20, 50, 100, 500км)

- Всеки консуматор се записва с мобилния си номер, като при подадено злополучие, отзовалите се могат да се свържат с него.

- Ако приложението не се употребява по предопределение (например при подаване на неистинен сигнали, потребителят ще бъде блокиран и достъпа му до приложението ще бъде ограничен)

- Приложението е гратис за всички, няма реклами или задължаващи клаузи.

В рамките на 10 секунди всеки консуматор може да уведоми собствен другари, ползващи приложението за обстановката в която се намира той или различен човек.

Идеята на приложението е, че колкото повече хора го употребяват, толкоз по-полезно ще бъде то при положение на потребност. Това приложение е единственото на български език, направено за потребностите освен на доброволци, а на всички хора.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР