Полицай е бил убит, а друг - ранен при нападение

...
Полицай е бил убит, а друг - ранен при нападение
Коментари Харесай

Терорист уби с нож полицай и рани друг в Брюксел

Полицай е бил погубен, а различен - ранен при нахлуване с нож в белгийската столица Брюксел, заяви БиБиСи. Двамата служители на реда са били нападнати покрай жп гара Брюксел Север в четвъртък вечерта. Местни медии оповестяват, че нападателят също е умрял в болница, откакто е бил прострелян на място. Мотивът на нападателя е незнаен, само че антитерористичните чиновници споделят, че са поели следствието.
 
Двамата служители на реда са патрулирали в региона, преди да бъдат нападнати. Полицията обяснява, че различен патрул е дошъл на мястото и е " обезвредил " нападателя; той е прострелян в краката и корема, преди да бъде откаран в болница. Един локален гражданин сподели пред организация AFP, че е чул " пет или шест изстрела " малко след нападението, осъществено към 19:15 локално време.
 
В туит, изпращащ съболезнования на фамилията и приятелите на починалия служител на реда, белгийският министър председател Александър Де Кроо написа: " Нашите служители на реда рискуват живота си всеки ден, с цел да обезпечат сигурността на нашите жители. Днешната драма показва това още един път ". " Искрено се надявам, че приетият в болница му сътрудник ще се оправи ", добави той.
 
Полицейските ленти, отцепените улици и мигащите сини светлини навяват неприятни мемоари за Брюксел, който към момента носи белезите на координирана терористична офанзива на основното летище и в метрото с 32-ма починали през 2016 година
 
През идващите седмици девет хипотетични членове на клетка на групировката " Ислямска страна " (ДАЕШ) би трябвало да бъдат изправени пред съда за присъединяване им в офанзивите.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР